Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
NEWS ALERT

Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
Un viceprimar din judeţul Botoşani abia şi-a reînnoit mandatul, ulterior alegerilor locale, că acum riscă să fie obligat să renunţe la funcţie la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Mai exact, ANI a solicitat instituțiilor competente- Instituția Prefectului sau consiliilor județene sau locale- revocarea din funcție a șapte persoane care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleși locali (2016-2020), deși potrivit legii aceștia se aflau sub interdicția de a ocupa o funcție publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităților sau al conflictelor de interese.

"Într-un singur caz, cel al lui Scutariu Sorin, Viceprimar al Comunei Mitoc, pentru care Agentia Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, contrar dispozițiilor legale în vigoare invocate în solicitările Agenției, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocãrii din funcția de viceprimar, în ședinta din data de 15 septembrie 2016", arată reprezentanţii ANI.

Ca atare, susţin aceştia, instituţia va depune toate diligențele necesare pentru punerea în aplicare a sancțiunilor disciplinare, conform competențelor legale.

Fost consilier local în perioads 2008- 2012 şi fost primar în mandatul 2012- 2016, Sorin Scutariu susţine însă că revocarea sa din funcţie este prerogativa exclusivă a Consiliului Local Mitoc. "CL nu are treabă cu primarul, iar eu nu mai sunt primar. Acum sunt viceprimar, respectiv consilier local. A să am o interdicţie, trebuia să am o hotărâre de undeva, prin care să mi se interzică să ocup o funcţie timp de trei ani, iar în acest caz forul decizional este CL. Daă CL nu dă o hotărâre prin care să-mi înceteze mandatul, nu încetează", susţine viceprimarul Scutariu.

Amănunte despre situaţia lui Sorin Scutariu găsiţi aici:

Primarul din Mitoc si un consilier local, cercetati de ANI! Vezi de ce 
Încă un primar din Botoşani, la un pas de a pierde bătălia cu ANI! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
286

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
355

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
805

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...