Vicepreşedinte PDL: Ar trebui să dăm scaunul de premier la PNL

Vicepreşedinte PDL: Ar trebui să dăm scaunul de premier la PNL

   realitatea.net

Vicepreşedintele PDL Petru Filip spune că democrat-liberalii ar trebui să împartă responsabilitatea guvernării cu liberalii şi că pentru asta ar trebui să ia în calcul inclusiv cedarea scaunului de premier către aceştia. Europarlamentarul Cristian Preda crede că remanierea nu rezolvă problemele Guvernului pentru că aşteptarea majoră e legată de demisia lui Emil Boc.

PDL ar trebui să ia în calcul cedarea scaunului de şef al Guvernului către PNL pentru a împărţi responsabilitatea guvernării, crede vicepreşedintele PDL Petru Filip.

"Părerea mea este că dacă PDL s-a apucat de aceste reforme, rezultatele reformelor trebuie să dovedească în a doua jumătate a anului 2011 că am avut dreptate. Adică ceea ce s-a luat anul acesta să se dea înapoi. PDL, dacă a evaluat corect aceste decizii, trebuie să dovedească că a avut dreptate. Responsabilitatea guvernării este o problemă. Cred că PDL ar trebui să negocieze foarte direct şi pragmatic cu PNL, chiar dacă asta ar însemna cedarea postului de prim-ministru. Şi nu vorbesc neapărat despre împărţirea responsabilităţii guvernării, ci despre nişte măsuri care trebuiau luate, după 20 de ani. Pentru reducerea acestei căderi din sondaje ar trebui să-şi asume anumite sacrificii şi asta pentru că în următorii ani e nevoie în continuare de măsuri de dreapta, dincolo de divergenţele personale. Cedarea postului de premier e un cost pe care PDL ar trebui să-l plătească în aceste momente", a declarat pentru REALITATEA.NET Petru Filip.

Vicepreşedintele PDL respinge varianta trecerii partidului în băncile Opoziţiei.

"Opoziţia e greu de discutat acum, nu cred că o asemenea manevră ar prinde la electoratul românesc şi că am reveni astfel acolo de unde am început să cădem, la 28% de exemplu", spune Filip.

Ideea lui Filip este împărtăşită şi de Cristian Preda, care a declarat pentru REALITATEA.NET că dacă altă soluţie nu se va găsi, PDL ar putea ceda scaunul de premier. "Dacă altă formulă nu e posibilă, iar dacă PDL nu poate oferi o persoană credibilă, răspunsul e că poţi să cedezi postul şi PNL. Ce să faci? Este evident că există în actuala majoritate o fragilitate, asta încurajează şi Opoziţia să depună moţiuni de cenzură", a spus Preda.

Despre o posibilă apropiere de PNL a vorbit şi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. Democrat-liberalul spune însă că liberalii ar trebui să aibă mai multă flexibilitate, iar democrat-liberalii "să deschidă porţile" pentru o colaborare. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
517

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
53

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...