Viata la bloc sau fiecare pe propria socoteala

Viata la bloc sau fiecare pe propria socoteala

 Multi botosaneni sunt lasati de izbeliste din cauza vecinilor  

Cine are bani nu are si vecini! Botosanenii care si-au permis sa isi reabiliteze termic apartamentele pe propria cheltuiala au facut-o fara sa le pese de vecinii mai putin norocosi, care simt abia acum repercusiunile acestor lucrari.

Astfel, cetatenii care nu si-au facut reabilitarile termice nu pot beneficia de programul national de reabilitare, unde cheltuiala este de doar 33% din valoarea totala a lucrarilor. Municipalitatea refuza categoric sa intervina in aceste blocuri, pentru ca reabilitarea termica priveste lucrarea in intregime a imobilului, nu pe bucatele sau pe sarite.

Daca pe cont propriu reabilitarea termica a unui apartament ajunge la 1.800 lei, prin programul national ajunge 1.200 - 1.500 lei. In afara de faptul ca, spun specialistii, reabilitarea prin programul national este mai avantajoasa, lucrarile fiind si garantate.

Prin programul acesta se face treaba gospodareste. Reabilitezi si terasa si subsolul, se repara toate conductele. Cu banii pe care i-au dat numai pe termoizolatie ar fi facut mult mai mult, a precizat viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa.

La ora actuala, prin programul national, in municipiul Botosani se afla in curs de reabilitare termica sase scari de bloc. Doua scari de bloc pe Constantin Gane, 2 scari pe Calea Nationala, la Asociatia 37 si 2 din Parcul Tineretului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
76

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
73

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2341

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...