Vezi prima măsură luată de noul manager al Spitalului Judeţean!

Vezi prima măsură luată de noul manager al Spitalului Judeţean!
După doar o săptămână de când a fost numit la conducerea Spitalului Judeţean Mavromati, noul manager interimar, Corneliu Mihai, cataloghează situaţia de la spital ca fiind una foarte grea.

Mihai susţine că, în lipsa unui sprijin financiar, măcar pentru plata arieratelor, care se ridică la 7 milioane de lei, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ este la un pas de blocaj.

La sfârşitul săptămânii trecute, noua conducere a Spitalului Judeţean a înaintat un memoriu Consiliului Judeţean, în vederea promovării unui proiect de hotărâre pentru obţinerea unor fonduri de la Guvern.

"Este o situaţie foarte grea. Plăţi restante enorme, arierate, solicitări din partea sindicatelor, trebuie să asigur cheltuielile de funcţionare a spitalului, utilităţile, medicamentele, pentru a se desfăşura actul medical, dar dacă nu realizăm în continuare contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, să încasăm toţi banii pe care i-am contractat, inclusiv pe spitalizări de zi, situaţia nu este roz. Chiar şi în luna august s-a‎ înregistrat un deficit între venituri şi cheltuieli de 400.000 de lei. Am făcut un memoriu, l-am trimis la Consiliul Judeţean, care în calitate de ordonator principal de credite va iniţia un proiect de hotărâre. Cine vrea să ne sprijine aşa să ne sprijine, să primim bani de la Guvern, măcar cel puţin la nivelul arieratelor", a declarat Corneliu Mihai. Acesta a spus că monitorizează zilnic situaţia internărilor continue şi de zi pentru a putea fi realizat planul de venituri cu Casa.

"Trebuie să pun accent deosebit pe internările de zi, altfel pot pierde şi 400.000 de lei pe lună", a conchis managerul interimar de la Mavromati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
5

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
916

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
198

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...