VEZI Oferta educațională a Seminarului Teologic Liceal din Dorohoi pentru anul școlar 2014-2015

VEZI Oferta educațională a Seminarului Teologic Liceal din Dorohoi pentru anul școlar 2014-2015
Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi organizează sesiunea de admitere pentru anul şcolar 2014-2015, după următorul calendar:

-26 – 27.05.2014 – înscrierea candidaţilor
-28 – 30.05.2014 – susţinerea probelor de aptitudini  pentru ocuparea a:
-29 locuri – clasa Teologie Pastorală
-29 locuri – clasa Filologie Bilingv
-Detalii pe www.seminaruldorohoi.ro, la telefon 0231 611961 şi la sediul Seminarului din strada Poştei, nr. 14, Dorohoi.
  
Seminarul Teologic din Dorohoi  este o  şcoală de tradiţie în învăţământul românesc, fiind înfiinţat în 1923 de Pr. Prof. Ic. Stavr. Dr. Dumitru Furtună  În decursul existenţei sale  a dat oameni de marcă ai vieţii sociale, intelectuale şi spirituale  româneşti. De curând a sărbătorit 90 de ani de la înfiinţare şi 20 de la reînfiinţare..

Pregătirea este asigurată de cadre calificate , cu grade didactice, vechime  şi fidelitate faţă de catedre.

Cazarea şi masa sunt asigurate la preţuri foarte mici, fără concurenţă  şi la standarde înalte. Deţine internat şi cantină proprii, corp şcoală  cu baza materială solidă şi renovată. Elevii de la Pastorală cu domiciliul în municipiu pot locui acasă. Pentru elevii de la Bilingv-engleză, cazarea nu este obligatorie. La profilul Filologie-bilingv avem înscrişi în cei 4 ani de studiu şi elevi de alte confesiuni, fiind un profil laic cu regim liber. 

Securitatea elevilor este asigurată 24 de ore din 24 de sisteme video şi personal angajat.

Prin  programa şcolară, Seminarul asigură o  dezvoltare armonioasă intelectuală, fizică şi duhovnicească.

Elevii participă în mod frecvent  la concursuri şcolare şi olimpiade , cu rezultate foarte bune.
    
În cadrul şcolii activează trei  coruri: "Haris"- pe patru voci bărbăteşti, "Harisma" – pe patru voci mixt şi "Agnus"-psaltic; cenaclul "Haris"- cu trupă de teatru şi cercurile clubului "Aleph"- jurnalistică, literatură, muzică,  echipă de fotbal, şah, laborator de informatică. Corul "Haris" a fost prezent de două ori în Franţa precum şi în  Viena, Praga, Atena.  De asemenea desfăşoară o bogată activitate cultural-misionară pe raza mai multor judeţe, fiind laureatul multor  festivaluri . Edităm şi o revistă a şcolii. Seminarul a dezvoltat, a fost şi este parte integrantă în mai multe proiecte Comenius şi Comenius Regio.
   
Seminarul asigură  cu elevii  în zilele de sărbătoare strana a 25 de  parohii din zona Dorohoi-Darabani, ajutând astfel şi elevii cu stare materială precară, dar  interesaţi de muzică bizantină.
   
Pentru cazurile sociale, Seminarul acordă reduceri de taxe şi ajutoare financiare disponibile de la Guvern şi alte  organisme  guvernamentale şi non-guvernamentale, precum şi din fonduri proprii. În contravaloarea taxei se pot primi şi produse agricole şi de origine animală (carne, brânză) la preţul pieţei.
   
Absolvenţii noştri sunt studenţi şi absolvenţi ai facultăţilor de teologie din ţară, dar şi la alte specializări: Asistenţă Socială, Patrimoniu, Medicină, Drept, Istorie, Asistenţă Socială, Filosofie, Psihologie, A.S.E., Conservator, Academia Militară, Şcoli de subofiţeri ISU şi Jandarmerie, Institutul Naţional de Magistratură, Chimie Alimentară, Agronomie ş.a.  Avem masteranzi şi doctoranzi în SUA, Italia,  Belgia şi Franţa.  Inserţia socială a absolvenţilor noştri este de  85% .
   
Detalii  pe www.seminaruldorohoi.ro, facebook: seminarul teologic dorohoi sau la tel. 0231/611961;  0744/624918.
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
158

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

Vineri, 10 Mai 2024
5024

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

Vineri, 10 Mai 2024
302

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...