Vezi in ce spatii se INTERZICE fumatul de la 1 ianuarie! Arafat: E o masura intalnita in tarile civilizate

Vezi in ce spatii se INTERZICE fumatul de la 1 ianuarie! Arafat: E o masura intalnita in tarile civilizate
Comisia Europeana cere inasprirea legilor impotriva fumatorilor. Astfel, de la 1 ianuarie va fi interzis fumatul in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru copii si universitati din toate tarile din comunitate. De asemenea, proprietarii de restaurante, care vor permite sa se fumeze in localurile lor, vor trebui sa interzica accesul minorilor in incaperi.

Cine va fi prins ca fumeaza in spatiile mai sus mentionate risca sa primeasca o amenda ce va urca pana la 5.000 de lei. Exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei, printre care se numara cluburile, barurile, discotecile, cantinele si restaurantele.

"Limitarea fumatului reprezinta o norma intalnita in tarile civilizate. Romania nu este singura tara unde acest viciu este interzis in anumite locuri. In Statele Unite ale Americii si in Japonia fumatul este deja interzis in anumite spatii publice deschise, printre care se numara parcurile", a declarat pentru gandul.info dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

In prezent, in Romania fumatul este deja interzis in spatiile publice, printre care se numara mall-urile, hipermarket-urile, mijloacele de transport in comun, spitale si scoli. In plus, o alta masura, adoptata la 1 iulie 2008, de descurajare a fumatului este cea legata de comercializarea pachetelor de tigari cu avertismente de sanatate care contin imagini (pictograme).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
24

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
372

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
391

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...