Ajutorul la incalzire ii "arde" la buzunare: Obligati sa dea banii inapoi!

Ajutorul la incalzire ii "arde" la buzunare: Obligati sa dea banii inapoi!
Zeci de botosaneni au ramas fara ajutorul de incalzire dupa ce s-a constatat, in urma controalelor facute de reprezentantii Primariei, ca au incasat in mod nejustificat acest sprjin.

Potrivit lui Dorin Burlacu, directorul Directiei Locale de Asistenta Sociala, din controalele facute pana acum, peste 270 de cetateni trebuie sa restituie ajutorul de incalzire, suma totala de recuperat fiind de aproximativ 120.000 de lei.

"Principalele motive pentru care s-a retras ajutorul sunt nedeclararea celui de-al doilea imobil, autotursime cu capacitate peste 1.600 de cm cubi, depozite bancare peste 3.000 de lei", a spus Dorin Burlacu.

Alte cateva sute de beneficiari de ajutoare de incazlire vor fi verificati in perioada urmatoare.

Persoanele cu venituri mici si care nu detin bunuri ce duc la excluderea  acestui drept  pot depune cererile  la primariile de care apartin.

Ajutoarele pentru incalzire in sistem centralizat  se acorda familiilor care au avut un venit net pe membru de familie de pana la786lei, iar persoanelor singure  care au avut un venit de pana la 1082 lei.

Pentru incalzirea cu gaz sau lemne, veniturile pana la care s-au acordat ajutoare au fost pana la 615 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
16

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
388

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...