Vezi în ce constau schemele de ajutor de stat, prezentate la Botoșani de Ministrul Bugetului

Prezent sâmbătă la Botoșani, Ministrul Delegat pentru Buget, Darius Vâlcov,  a prezentat oamenilor de afaceri și autorităților locale două scheme de ajutor de stat prin care firmele private pot crea noi locuri de muncă, precum și realizarea investițiilor cu impact major în economie.

Schema de ajutor de stat care privește crearea de locuri de muncă constă în acordarea de ajutoare sub formă de granturi pentru dezvoltarea regională, prin realizarea de investiții care determină crearea de noi locuri de muncă.

Cheltuielile eligibile le consituie costurile salariale, reprezentând salariul brut, în limita salariului mediu brut pe economie, și contribuțiile obligatorii ale angajatorului aferente, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de minimum 10 locuri de muncă din care minimum trei pentru persoane defavorizate.

Cea de-a doua schemă constă în acordarea de ajutoare pentru dezvoltarea regională prin susținerea de investiții în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare.

Costurile eligibile sunt pentru realizarea de construcții noi, închirierea de construcții existente, achiziționarea de active corporale și necorporale.

Cele două scheme se desfășoară în perioada 2014-2020 pentru emiterea de acorduri de finanțare și în perioada 2015-2023 pentru plata ajutorului de stat conform acordurilor pentru finanțare emise.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...