Monica Neamțu a suferit a cincea intervenție chirurgicală!

Monica Neamțu a suferit a cincea intervenție chirurgicală!


Facebook

Monica Neamţu, botoşăneanca în vârstă de 19 ani operată în primăvară de patru ori în spitalele ieşene, a fost operată a cincea oară la Spitalul Sfântul Spiridon“.

Intervenţia chirurgicală realizată vineri în Secţia Clinică Chirurgie II de la spital a presupus refacerea tractului digestiv al pacientei care a fost afectat în urma problemelor cu care s-a confruntat în lunile martie, aprilie şi mai.

Potrivit mamei tinerei, Cristina Podo­vei, operaţia a decurs bine, iar acum pa­cienta se recuperează.

În luna aprilie, Monica Neamţu a fost supravegheată de medicii din ATI de la Spitalul Sf. Spiridon“ mai bine de o lună şi apoi a stat internată la Spitalul de Recuperare alte câteva zile. Pacienta a fost internată în stare critică la Spitalul Sf. Spiridon“ după ce a pierdut mult sânge în urma unei intervenţii chirurgicale realizate pe 24 martie în Maternitatea Elena Doam­na“.

Tânăra se adresase medicilor pentru eliminarea unei sarcini extrauterine, însă în timpul intervenţiei starea pacientei s-a complicat. După câteva ore, Monica a fost iar operată pentru a opri hemoragia internă, şi în cele din urmă a fost internată în ATI la Spitalul Sf. Spiridon“.

Medicul curant al pacientei a fost conf. dr. Răzvan Socolov, fostul director medical al Maternităţii Elena Doamna“, demis în urma unui alt caz controversat înregistrat în unitatea me­di­cală.

La Spitalul Sfântul Spiridon“, pacienta a fost operată o dată pentru a îndepărta o infecţie localizată în abdo­men şi a mai fost deschisă chirurgical pentru o intervenţie de control.


În pri­vinţa acuzaţiei de malpraxis, depusă la Colegiul Medicilor din Iaşi şi îndreptată către dr. Răzvan Socolov, preşedintele comisiei care se ocupă de acest caz, prof. dr. Mircea Onofriescu, a spus doar că e un caz complicat şi că procedura va mai dura.

Este un caz foarte complicat, este foarte multă documentaţie medicală. Nu pot să vă spun o dată exactă când va fi finalizat. Cei de la Colegiul Medicilor sunt implicaţi în rezolvarea cazului. Trebuie implicaţi şi oameni din afara Iaşului, şi din nefericire o să dureze foarte mult. Cazul Neam­ţu este un caz mai atipic din punct de vedere al datelor care sunt citate în literatură“, a precizat prof. dr. Onofriescu.


Sursa: Ziarul de Iași



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...