VEZI in ce conditii se fac inscrierile in clasa pregatitoare!

VEZI in ce conditii se fac inscrierile in clasa pregatitoare!
Pentru anul scolar 2012-2013 inscrierea la scoala a copiilor care trebuie sa inceapa invatamantul primar se va face in functie de varsta copilului, participarea la gradinita si decizia parintilor.

Astfel, in cazul copiilor care au 7 ani impliniti pana la data de 31 august 2012, inclusiv, inscrierea se face in clasa I, indiferent daca a fost sau nu a fost la gradinita.

In cazul copiilor care au 6 ani impliniti pana la 31 august 2012, inclusiv, se inscriu in clasa I la solicitarea scrisa a parintelui/tutorelui legal instituit, daca: frecventeaza, in anul scolar 2011-2012, grupa mare pregatitoare sau daca nu frecventeaza grupa mare, pregatitoare pentru scoala, dar evaluarea facuta de catre experti a dezvoltarii copilului atesta pregatirea acestuia pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Totodata, copiii care au 6 ani impliniti pana la data de 31 august 2012 se inscriu in clasa pregatitoare la solicitarea parintelui/tutorelui legal instituit si daca nu sunt indeplinite cerintele pentru inscrierea in clasa I.

In cazul copiilor care au 6 ani impliniti intre 1 septembrie 2012 si 31 decembrie 2012 se pot inscrie in clasa pregatitoare daca parintele/tutorele legal instituit solicita in scris acest lucru si daca evaluarea de catre experti atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Pot fi inscrisi la gradinita, in grupa mare, daca parintele/tutorele legal nu doreste inscrierea in invatamantul primar sau daca evaluarea dezvoltarii copilului de catre experti recomanda inscrierea la gradinita.

Toti cei care doresc sa obtina informatii referitoare de inscrierile in clasa pregatitoare pot suna de luni pana vineri, intre orele 09.00 si 17.00, la Inspectoratul Scolar Judetean,  la Tel Verde 0800816231.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
73

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
404

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
830

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...