Vezi cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii

Vezi cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii
Vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. Deşi în următoarele zile pe cer vor mai apărea nori, în cele mai multe zone ei vor fi de decor.
 
Joi, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile nordice şi estice, dar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte. În Moldova, joi, soarele împarte cerul cu norii, dar condiţiile de ploaie rămân extrem de reduse, vântul nu se înteţeşte şi ziua se anunţă deosebit de plăcută, cu temperaturi foarte generoase, de 25 de grade la Galaţi, Bacău şi Vaslui şi 23 în Botoşani.

Vineri ne vom bucura în continuare de o vreme frumoasă şi caldă. Soarele predomină şi doar trecător se plimbă câţiva nori peste nordul şi estul ţării, dar fără să lase vreun strop de ploaie. Nici vântul nu creează probleme, iar maximele zilei pornesc de la 19 grade doar în Delta, în timp ce în Banat şi Lunca Dunării se ating valori potrivite mai degrabă pentru miez de vară, decât pentru mijloc de primăvară, vorbim despre temperaturi de 28 şi chiar 29 de grade.

Sâmbătă vorbim tot despre vreme mult mai caldă decât în mod normal la sfârştul lunii aprilie şi nici ca aspect nu se schimbă registrul meteo, cerul rămâne senin mare parte din zi şi abia după căderea nopţii apar şi norii prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde însă doar pe alocuri cad averse cu tunete şi fulgere. Iar vântul de sud este tot mai alert, atât în vestul ţării, cât şi în regiunile estice şi zona de munte, aşa că până la amiază se ating temperaturi extrem de generoase, specifice mai degrabă lunii iunie, de la 18...20 de grade pe litoral şi în Delta până la 29...30 de grade, local, în sudul, centrul şi vestul ţării.

Sărbătoarea Floriilor va sta sub semn de vreme deosebit de caldă pentru data din calendar, mai ales în regiunile sudice. La amiază, temperatura aerului va avea valori de la 20 de grade în Deltă, în timp ce în sudul extrem se ating din nou valori de 30 de grade. Cât despre nori şi ploi, în nordul şi nord-estul ţării, ca şi în zonele de deal şi de munte, aşteptăm la nivel local averse slabe cantitativ, dar însoţite de fenomene electrice, în timp ce în restul teritoriului soare pe predomină şi numai izolat este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
92

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
103

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
33

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...