Vezi cum au sarbatorit jandarmii botosaneni de ziua lor! FOTO, VIDEO

Ziua de 3 aprilie este prilej de sarbatoare pentru Jandarmeria Romana, moment marcat, vineri, si la Botosani, printr-un ceremonial ce a avut loc la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Se împlinesc 165 de ani, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica aproba Ofisul domnesc prin care înfiinţa Corpul de slujitori în jandarmi, la 3 aprilie 1850, având ca model structurile înfiinţate în statele europene şi în principal Jandarmeria Franceză, a cărei baze erau puse de Napoleon Bonaparte.

Jandarmii botosaneni au sarbatorit si ei acest momet important din viata lor, mai ales ca tot astazi, s-au implinit 21 de ani de la infiintarea Batalionului 69 Jandarmi. Manifestarile dedicate Zilei Jandarmeriei au inceput la ora 10:00 la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani, acolo unde au participat oficialitati locale.

Au fost prezenti prefectul Costica Macaleti, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean SJ Botosani, prof. Mihaela Hunca si multi altii.

In cadrul manifestarilor au fost felicitati jandarmii care au fost avansati in grad, dar si plutonierului adjutant Ioan Cristian Crăciun, cel care a primit distinctia de "Jandarmul de Onoare al anului 2014".

Imediat dupa declaratiile oficialitatilor, jandarmii au defilat in curtea institutiei, in aplauzele celor prezenti.
 


























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...