Cătălin Alexa, despre ancheta DNA: "Nu mă consider vinovat cu nimic. Toată lumea e speriată de DNA"

Fostul viceprimar al municipiului Botoşani, Cătălin Alexa, pus oficial sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, se consideră nevinovat şi spune că tot ceea ce a făcut în perioada în care s-a aflat la conducerea Primăriei a făcut în interesul municipiului Botoşani.

“Eu, deocamdată, am calitatea de suspect, nu sunt învinuit conform documentelor. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă licitaţia la care se face referire s-ar fi adjudecat de către celelalte firme care aveau oferta cu aproape 15 miliarde mai mare decât cea care a adjudecat. Toată lumea e speriată de DNA în ţara asta, de aia nu se mai mişcă nimic. Eu am să mă judec cu ei pentru chestiunea aceasta, nu mă consider vinovat cu nimic. Tot ce am făcut, eu am făcut în interesul municipalităţii şi al municipiului Botoşani", a declarat Cătălin Alexa.

Cătălin Alexa este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit şi de conflict de interese. Potrivit procurorilor, Alexa  şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în mandatul de viceprimar,  în sensul că ar fi atribuit în mod nelegal unei societăţi un contract din cadrul proiectului de reabilitare termică.  Totodată, el este acuzat că a obţinut foloase patrimoniale de peste 140.000 de lei.

În acest dosar este cercetat şi fratele său, Bogdan Vasile Alexa care este acuzat de participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Citeşte şi Fost viceprimar al municipiului Botoşani, pus OFICIAL sub urmărire penală! Vezi ce acuzaţii i se aduc!

 

Spune-ne opinia ta