Vezi cine va fi directorul Zonei Metropolitane!

Vezi cine va fi directorul Zonei Metropolitane!
Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, miercuri, ca fostul edil sef al municipiului, Florin Egner, nu este in momentul de fata cea mai buna optiune pentru functia de director al Zonei Metropolitane, data fiind situatia aceastuia si anume faptul ca exista o decizie prin care a fost declarat colaborator al Securitatii.

"Am discutat cu domnul Egner ieri (n.r. marti) si am incercat sa lamurim o serie de aspecte. Opinia mea este ca trebuie sa isi clarifice situatia, inclusiv sa astepte verdictul de la CEDO. Eu nu vreau sa comentez mai mult, pe fond s-ar putea sa aiba dreptate asa cum au dat instantele anterioare, nu sunt eu nici instanta de judecata, nici instanta morala. In momentul de fata nu este cea mai potrivita persoana pentru functia de director al Zonei Metropolitane. Vreau sa mai clarific un lucru. Propunerea nu a fost a mea ca domnul Egner sa fie director al Zonei Metropolitane. Propunerea este facuta de fostul primar Catalin Flutur cu aproximativ doi ani in urma, eu am preluat propunerea ca atare", a declarat Ovidiu Portariuc.

Portariuc a anuntat ca persoana propusa pentru functia de director al Zonei Metropolitane este Catalin Olaru,  propunere cu care sunt de acord si ceilalti primari care fac parte din aceasta structura.

Validarea acestuia in functie ar urma sa se faca in sedinta Comitetului Director de saptamana viitoare.

"Am considerat ca trebuie sa venim cu un om tanar, cu un om cu o experienta in mediul privat,  nu doar local, ci si international. Am avut zilele trecute o discutie si dumnealui si-a dat acceptul pentru a ocupa aceasta functie", a adaugat Portariuc. 

Catalin Olaru este economist si este membru PSD.  El este fiul patronului DOC Dova şi este administratorul unei firme de construcţii. 

De asemenea, primarul a mai mentionat ca i-a propus lui Florin Egner sa faca parte din echipa care va administra Zona Metropolitana, dar nu pe o functie de conducere. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
1

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
45

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
26

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...