VEZI ce nereguli privind deszapezirea a gasit Curtea de Conturi la DJDP Botosani!

VEZI ce nereguli privind deszapezirea a gasit Curtea de Conturi la DJDP Botosani!
Verificarea facuta de Curtea de Conturi la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a scos la iveala nereguli mari si in ceea ce priveste modul in care s-a realizat intretinerea drumurilor judetene pe timp de iarna.

Potrivit raportului Curtii de Conturi, valoarea estimata a contractului de achizitie publica, stabilita de DJDP, a fost supraevaluata cu 496.800 de lei, in situatia "externalizarii" activitatii de "revizie sector". In aceasta situatie, cheltuielile totale de personal, privind muncitorii care lucrau la revizie sector, au fost luate in calcul cu un tariff de 30 lei/ora/om, ce corespunde unui salariu brut lunar de 3.504 lei/muncitor, mult peste venitul lunar salarial brut realizat chiar si de directorul executiv al DJDP (2.375 lei).

De asemenea, s-a concluzionat ca preturile unitare pentru nisip, pentru activitatea de deszapezire, inscrise in oferta adjudecata, au fost semnificativ mai mari decat preturile unitare avute in vedere la stabilirea valorii estimate a contractului.

Nereguli au fost descoperite si in ceea ce priveste valoarea contractului privind lucrarile de intretinere a drumurilor judetene pe timp de iarna de la un sezon la altul.

De asemenea, s-a constatat o crestere semnificativa a valorii contractului de deszapezire de la un sezon la altul, in raport cu sezonul 2008-2009, respectiv de 4,3 ori in sezonul 2009-2010 si de sase ori in sezonul 2010-2011.

Au crescut semnificativ si tarifele unitare pe ora de asteptare pentru utilajele contractate, de la 12 lei/ora, in sezonul 2008-2009, la 40 lei/ora in sezonul 2009-2010, respectiv 55 lei/ora in sezonul 2010-2011, in situatia in care tarifele pe ora de functionare pentru aceleasi utilaje s-au mentinut sau chiar au scazut.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
13

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
47

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
47

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...