Vezi ce drumuri judeţene vor fi reabilitate şi modernizate!

    Mai multe drumuri judeţene din Botoşani, ce urmează a forma un tronson strategic, vor fi rebilitate şi modernizate cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional.

 Documentaţia pentru acest drum judeţean strategic este aproape finalizată, urmând a fi depusă de Consiliul Judeţean la ADR la Piatra Neamţ.

  Drumurile pentru care se solicită finanţare sunt: DJ 282 limită judeţ Iaşi- Rediu-Răuseni-Hlipiceni, Todireni-Jijia, Buimăceni-Albeşti-Măşcăteni-Truşeşti, Truşeşti-Buhăceni, Buhăceni-Dângeni-Hăneşti, Cerchejeni-Suliţa-Cheleş-Lunca-Cerneşti-Todireni, Dângeni-Brăteni-Mihălăşeni, Răuseni-Călăraşi.

În total, vor fi reabilitaţi şi modernizaţi 100 de kilometri de drumuri judeţene, pentru care au fost realizate studiile de fezabilitate.

“Cu prioritate, se finanţează drumurile strategice pe fiecare judeţ. Acesta este un drum pentru care noi am făccut foarte multe hârtii, astăzi cred că vor fi finalizate documentele şi le trimitem şi va fi clar cu prioritate. Banii sunt prima dată pentru drumuri strategice şi mai apoi pentru celelalte", a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean vrea să acceseze fonduri pentru drumurile judeţene şi în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova-Ucraina.

Vor fi depuse proiecte pentru reabilitarea drumurilor Săveni-Podriga-Drăguşeni-Mihail Kogălniceanu-Nichiteni-Coţuşca-Rădăuţi Prut, Ibăneşti-Cristineşti-Dumeni. De asemenea, prin credit furnizor vor fi reabilitate şi modernizate tronsoanele Coţuşca-Ghireni, Viişoara-Cuza Vodă, Corlăteni-Dimăcheni, Manoleasa-Zahoreni-Borolea-Hăneşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...