Mihai Ţurcanu, în mijlocul moldovenilor din Regiunea de Nord-Est

  Alegătorii din judeÅ£ele Suceava, Bacău ÅŸi NeamÅ£ ÅŸi-au întâlnit, pe parcursul zilelor trecute, candidatul care îi va reprezenta în Capitala Europei.

 Mihai Å¢urcanu, candidatul PNL pentru Regiunea de Nord-Est la alegerile pentru Parlamentul European a stat de vorbă cu locuitorii municipiului Suceava; cu liberalii din zona RădăuÅ£i, alături de deputatul Alexandru BăiÅŸanu; cu deputatul Dumitru Pardău, primari ÅŸi factori de decizie din zona de munte a judeÅ£ului, la Fundu Moldovei; alături de deputatul Radu Surugiu ÅŸi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, ÅŸi-a prezentat proiectele în oraÅŸul de la poalele Rarăului.

La câteva zile distanţă, s-a întors în judeÅ£ul Suceava, la Vicovu de Jos, într-o localitate în care munca ÅŸi implicarea sunt puse la loc de mare cinste. În judeÅ£ul NeamÅ£, a ajuns, la invitaÅ£ia organizaÅ£iei judeÅ£ene a PNL ÅŸi a deputatului Dorin Ursărescu, în localitatea Dămuc din zona Bicaz.

Ca ÅŸi de partea cealaltă a muntelui, Mihai Å¢urcanu ÅŸi-a prezentat proiectele pe care le va dezvolta, în cadrul Parlamentului European, în sectorul zootehnic, dat fiind specificul zonei montane, în care oamenii trăiesc în special de pe urma creÅŸterii animalelor. Se confirmă faptul că românii sunt interesaÅ£i de politică ÅŸi ancoraÅ£i în actualitatea politică naÅ£ională, însă percep cu mai mare dificultate necesitatea politicilor europene ÅŸi traseul lor până la legislaÅ£ia naÅ£ională.

Acesta este rolul întâlnirilor la care Mihai Å¢urcanu a participat zilele trecute ÅŸi care vor continua zilnic, până la sfârÅŸitul campaniei electorale. Mihai Å¢urcanu le-a promis moldovenilor că, după obÅ£inerea mandatului, va fi extrem de prezent în Regiunea de Nord-Est, actualmente cea mai săracă regiune de dezvoltare din cadrul Uniunii Europene.

Totodată, în fiecare localitate străbătută ÅŸi în faÅ£a a peste 1000 de liberali aflaÅ£i în sala Teatrului de Vară la Bacău, Mihai Å¢urcanu a dat asigurări că va face tot posibilul ca Regiunea de Nord-Est să părăsească ruÅŸinosul loc pe care îl ocupă în prezent. La Bacău a fost prezent ÅŸi preÅŸedintele PNL, Crin Antonescu, care, la rândul său, a ales o campanie electorală extrem de prezentă în teritoriu ÅŸi care a declarat că mai are de bifat doar patru judeÅ£e din Å£ară.

Atât la eveniment cât ÅŸi la conferinÅ£a de presă, Crin Antonescu a vorbit despre necesitatea ca PNL să nu devină un partid de mâna a doua, iar asta implică un scor de cel puÅ£in 20% de alegerile europarlamentare. Acest lucru, odată îndeplinit, poate da viitorul preÅŸedinte al României din partea Partidului NaÅ£ional Liberal.

Comunicat de presă




 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate È™i atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educaÈ›ie”, „La mulÈ›i ani, dragi educatoare!”, „GrădiniÈ›a-...