Vezi ce atribuţii au primit noii viceprimari!

Primarul Ovidiu Portariuc a semnat luni dispoziţia privind atribuţiile noilor viceprimari, Cosmin Andrei şi Marius Buliga, cei doi edili începându-şi activitatea de la primele ore ale dimineţii.

Viceprimarul Cosmin Andrei nu este străin de o parte dintre atribuţiile care i-au fost trasate, întrucât s-a ocupat de coordonarea anumitor compartimente şi în mandatul trecut.

Astfel, Cosmin Andrei va exercita atribuţiile de ofiţer de stare civilă, se va ocupa de controlul asupra activităţii din locurile şi parcurile de joacă şi de distracţie, coordonarea activităţii Poliţiei Locale, măsuri pentru prevenirea şi combaterea pericolelor provocate de animale, controlul depozitării deşeurilor menajere sau industriale, organizarea activităţilor din domeniile ordine publică, prevenirea şi stingerea incendiilor, protecţia şi refacerea mediului, servicii comunitare de utilitate publică, salubrizare şi transport public local, exercitatea controlului asupra activtăţii din târguri, pieţe şi oboare, autoritate tutelară, dezvoltare urbană.

De asemenea, viceprimarul social-democrat se va ocupa de coordonarea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, coordonarea Spitalului de Pneumoftiziologie şi a Spitalului de Recuperare, organizarea evidenţei lucrărilor de construcţie, disciplina în construcţii şi aplicarea sancţiunilor, coordonarea asociaţiilor de proprietari şi a Teatrului de Păpuşi Vasilache.

În ceea ce îl priveşte pe viceprimarul Marius Buliga, acesta va exercita atribuţiile de ofiţer de stare civilă, elaborarea planului urbanistic general al municipiului Botoşani, coordonarea acţiunilor de inventariere a bunurilor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului, organizarea serviciilor comunitare de utilitate publică privind alimentarea cu apă, coordonarea activităţii Filarmonicii Botoşani, a agenţilor economici şi de Legea Fondului funciar.

"Sunt distribuite echilibrat atribuţiile. Mă voi familiariza cu ele cât de repede. Unele nu îmi sunt străine, având în vedere că de doi ani sunt consilier local. Trebuie să mă familiarizez cu colegii, cu oamenii", a spus Marius Buliga.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat și reținut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internațional pentru săvârșirea infrac...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...