Asistenţii de la Spitalul Judeţean s-au săturat! "Nu se mai poate! Ne tot duc cu zăhărelul" - FOTO

Asistenţii medicali de la Spitalul Judeţean Mavromati, care au promovat în decembrie 2013 concursul pentru gradul principal, nu mai sunt dispuşi să accepte amânările care deja sunt de aproape un an de zile.

Oamenii spun că situaţia de la Botoşani este unică, ceilalţi colegi din ţară aflaţi în aceeaşi situaţie primind deja majorările salariale cuvenite.

117 asistenţi medicali ar trebui să primească salarii mai mari, după ce au promovat examenul de grad. Potrivit acestora, în acest moment au un salariu de încadrare de 756 de lei, după promovarea în grad acesta trebuind să fie de 1.368 de lei.

"Am absolvit gradul principal în decembrie 2013 şi am depus cererile în ianuarie şi nu s-a dat un leu. Nimic. Avem salariul de încadrare de 756 de lei. Pe toate secţiile spitalului sunt aceleaşi salarii. Nu se poate aşa ceva. Noi lucrăm. În ţară oamenii deja primesc aceşti bani. Suntem singurul spital din ţară unde nu s-a recunoscut examenul de grad principal. O să ieşim şi o să protestăm. Nu se mai poate aşa ceva. Ne tot duc cu zăhărelul că nu sunt bani. Noi nu avem drepturi, avem doar obligaţii? Drepturile noastre salariale unde sunt?", a spus una dintre asistentele medicale de la Spitalul Judţean.

Liderii Sanitas spun că în funcţie de rezultatele discuţiilor cu noua conducere vor fi decise acţiunile viitoare.

"Sunt probleme a căror rezolvare ne-a fost promisă atât în şedinţa care a avut loc la Consiliul Jueţean, cât şi cu fosta conducere. Vom vedea care este punctul de vedere al noii conduceri şi vom vedea modalitatea pe care noi o vom aborda în continuare pentru rezolvarea problemelor. Este o problemă destul de gravă care nu mai suportă amânare pentru că este deja un an de zile de când o tot amânăm. Vrem o rezolvare concretă cu termen precis. Aceşti asistenţi au rămas cu mult în urmă faţă de un asistent care se angajează anul acesta. Vom vedea, ne vom hotărî şi vom vedea ce mişcare sindicală vom adopta pentru rezolvarea acestei situaţii care este fără precedent", a precizat Lia Temciuc, liderul Sanitas.
 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat și reținut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internațional pentru săvârșirea infrac...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...