Veteranii şi pensionarii vor plăti integral costul călătoriilor cu transportul rutier de persoane

Veteranii şi pensionarii vor plăti integral costul călătoriilor cu transportul rutier de persoane
Pensionarii şi veteranii vor plăti, de astăzi, integral costul călătoriilor efectuate cu transportul rutier de persoane. Asta a decis Federaţia Operatorilor Români de Transport, după ce Ministerul de Finanţe nu a plătit contravaloarea tichetelor gratuite ale pensionariilor şi veteranilor către ei.

Pensionarii şi veteranii nu mai pot circula de astăzi pe baza tichelor de călătorie, după ce membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport au decis să nu le mai primească spre decontare.

Membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport spun că au purtat discuţii cu Ministerul transporturilor şi Ministerul Economiei şi au solicitat compensarea datoriilor către transportatori.

"Nu s-a obţinut nimic iar statul prin Ministerul de Finanţe a refuzat nonşalant compensarea trimiţând în faliment transportul rutier de  persoane. Cu toate că aceste fonduri au fost puse la dispoziţia Ministerului Transporturilor încă din luna ianuarie , ele au fost însă dirijate dupa voia şi priceperea mai marilor ministerului către CFR - sacul fără fund atât de necesar în ani electorali", a spus într-un comunicat Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

"Transportatorii nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing şi asta pentru că datoriile statului faţă de transportatorii de persoane au ajuns la câteva mii de miliarde lei vechi aferenti perioadei aprilie - septembrie 2009", scrie în comunicatul Federaţiei Operatorilor Români de Transport .

Mai mult, Consiliul Naţional al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federaţia Patronală a Operatorilor Români de Transport a anunţat că începând cu data de 01.11.2009 toate cursele regulate judeţene şi interjudeţene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate până la achitarea datoriilor de către Ministerul Transporturilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
207

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
200

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
289

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...