Vesti proaste! Ministrul Agriculturii a dispus, pe langa scaderea salariilor, si reduceri de personal!

IOAN SEREDIUC: "La noi lipsesc o groaza de posturi, ar fi imposibila la noi o reducere de 25% din posturi, chiar nu e cazul pentru APIA Botosani!".

Reducerile de personal anuntate de ministrul Agriculturii in cursul zilei de marti sunt aproape imposibil de operat in institutiile subordonate din teritoriu! Cel putin asta spun reprezentantii institutiilor botosanene.

"La noi lipsesc o groaza de posturi, ar fi imposibila la noi o reducere de 25% din posturi, chiar nu e cazul pentru APIA Botosani! Noua inca ne mai trebuie angajati. Deocamdata noi nu am primit nimic oficial. Avem 123 de angajati in prezent, cu tot personalul din teritoriu", a spus Ioan Serediuc, purtatorul de cuvant al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Botosani.

Cu toate acestea, ministrul Mihail Dumitru a anuntat ca personalul din structurile Ministerului Agriculturii, inclusiv din unitatile subordonate, va fi redus cu 23-25%, iar salariile vor scadea cu 25%.

Ministrul a spus ca salariile vor fi reduse cu 25% incepand cu 1 iunie, data de la care vor fi operate si reduceri de personal. El a precizat ca in structurile ministerului exista in total peste 11.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 5.200 sunt la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA).

"Acel comunicat al Ministerului Agriculturii ne-a parvenit si noua ieri si sunt masuri luate la nivel de minister, probabil in scurt timp vom primi si noi informatii daca se va intampla altceva. Ceea ce stim precis este faptul ca trebuie sa luam niste masuri in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor materiale, la rechizite, materiala de igiena, apa, lumina, combustibil. Aceste  masuri vor fi luate intrucat Legea 69/2010 spune ca ordonatorii de credite trebuie sa pregateasca un plan de masuri prin care sa reduca cheltuielile. DADR are 70 de angajati, din care 35 sunt ingineri care actioneaza in teritoriu", a precizat Gheorghe Manole, directorul Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
180

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
180

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
264

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...