Veşti bune pentru zeci de cadre didactice din Botoşani!

Zeci de cadre didactice din judeţul Botoşani vor primi în luna iunie mai mulţi bani la salariu.

Este vorba de acele persoane care ar fi trebuit să beneficieze de distincţia Gheorghe Lazăr în perioada 2009-2010, dar care nu au mai primit şi banii aferenţi, întrucât acordarea acestui premiu a fost sistată.

Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a precizat că la nivelul judeţului Botoşani sunt 45 de cadre didactice care vor primi bani.

“De curând, s-au primit pentru membrii noştri de sindicat ordinele de ministru referitoare la acordarea diplomelor Gheorghe Lazăr şi a diplomei de excelenţă, diplome care nu au mai fost acordate în 2009-2010. S-a câştigat un proces la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, a fost necesară eliberarea ordinului de către Minister, au apărut şi deja sunt persoane care în luna iunie vor intra în posesia banilor", a precizat Iuliana Nacu.

Suma pe care o va primi fiecare cadru didactic variază. Pentru clasa I se va acorda 20% din venitul realizat cu un an înainte de acordarea premiului, la clasa a II-a 15%, la clasa a III-a 10%, iar diploma de excelenţă este de 20%.

Banii vor veni prin Consiliul Local, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean cadrele didactice vor primi o diplomă.

 

Spune-ne opinia ta