VESTI BUNE! Guvernul incepe sa isi plateasca datoriile!

VESTI BUNE! Guvernul incepe sa isi plateasca datoriile!

 Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice  

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ieri ca, incepand cu 26 ianuarie, vor fi demarate platile facturilor emise pana la data de 31 decembrie 2008 si neachitate de stat, catre firme.

Potrivit datelor furnizate de MFP, la 31 decembrie 2008, facturile emise si neachitate insumau peste 3 miliarde lei.

Astfel, incepand cu 26 ianuarie si pana la sfarsitul lunii, Ministerul Finantelor Publice va achita suma de 1 miliard lei, pentru plata facturilor emise anul trecut si neachitate de stat, catre agentii economici.

Plata facturilor neachitate a fost luata in discutie de Guvern inca de saptamana trecuta, in cadrul sedintei din 16 ianuarie. In acest context, primul-ministru Emil Boc sublinia faptul ca pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca si de sprijinire a mediului de afaceri si a IMM-urilor, Guvernul a hotarat plata facturilor restante, chiar daca ele sunt de la Executivul anterior, pentru a nu crea blocaje in economie.

Guvernul are aceasta obligatie globala, sa nu produca blocaje suplimentare in economie. De aceea, vom intreprinde acele masuri, in limita resurselor disponibile si a veniturilor pe care le avem, sa eliminam blocajele prin plata acestor facturi restante. a declarat Emil Boc.

Plata esalonata a facturilor

Conform MFP, facturile neachitate se vor plati esalonat, dupa urmatorul program: de la inceputul saptamanii viitoare si pana sfarsitul lunii ianuarie, se vor achita facturi in valoare de 1 miliard lei, aproximativ 1 miliard de lei in luna februarie, iar diferenta se va achita la inceputul lunii martie 2009.

Doresc sa ii asigur pe cei care au de incasat bani de la statul roman ca, incepand cu aceasta luna, esalonat, pe baza unei programari financiare, intentionez sa platesc facturile neachitate, pe care diversi ordonatori principali de credite le au fata de agentii economici din Romania “ a declarat ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea, la finalul sedintei Guvernului din 16 ianuarie.

"Daca n-am proceda asa, am fi primii care am bloca procesul economic, am fi primii care am trimite lumea in somaj, am fi primii care am fi iresponsabili, a adaugat Gheorghe Pogea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
19

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
88

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
76

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...