Veselie printre samsarii auto. Afacerile cu mașini second hand merg mai departe

Veselie printre samsarii auto. Afacerile cu mașini second hand merg mai departe

Afacerile cu mașini second hand se vor face pe mai departe în aceleași condiții ca și până acum, iar acest lucru după ce Parlamentul a respins o propunere prin care era limitat numărul de mașini vândute de către o persoană.

Proiectul de lege prevedea limitarea numărului de mașini pe care le pot cumpăra persoanele fizice într-un interval de timp. Practic, potrivit documentului, românii puteau să achiziționeze “o dată la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosința proprie”.

Mai mult, proiectul prevede ca doar persoanele juridice să poată achiziționeze mașini din străinătate și să le revândă la noi în țară.

Proiectul a fost depus după ce, potrivit Fiscului din România, tranzacțiile cu mașini second-hand provenite din spațiul intracomunitar au fost făcute de către persoane fizice sau juridice fără a plăti TVA și impozit pe profit. Cele mai multe vânzări de acest tip nici măcar nu apar în evidențele contabile ale firmelor.

Până în momentul de față, în legislația din România, nu exista o asemenea limitare iar după respingerea propunerii legislative, limitarea nu se va aplica - românii își vor putea cumpăra oricâte mașini second-hand doresc pe care le vor putea vinde mai departe.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 a Codului fiscal, a fost respinsă de deputați, în Camera decizională, după ce deja fusese votată negativ și de senatori.

 

 

Spune-ne opinia ta