Verginel Gireadă, moment de maximă sinceritate: "Nu pot spune cum am votat. Pot să vă zic că am votat cum a zis partidul, adică pentru ridicarea imunităţii"

Deputatul botoşănean Verginel Gireadă a intrat, din nou, în atenţia presei centrale, după ce 222 de deputaţi au împiedicat Curtea Supremă să judece cererea de arestare preventivă solicitată de DNA pentru Vlad Cosma pe care îl acuză că a primit 1 milion de euro mită.

 10 deputaţi, printre care şi Verginel Gireadă, au explicat pentru gândul.info de ce s-au opus şi de ce l-au salvat pe fiul preşedintelui Consiliului Judeţean, Prahova şi el acuzat de corupţie.

  Un deputat a reinterpretat Codul Penal şi spune că deputaţii pot fi arestaţi numai dacă sunt prinşi în flagrant. Un alt parlamentar susţine că l-a apărat pe Cosma pentru că ar fi de acord cu arestarea unui coleg numai dacă procurorii se duc cu el în arest.

Gireadă Verginel, deputat PNL şi fost inculpat într-un dosar de corupţie. Este un fin cunoscător al sistemului judiciar. A scăpat de puşcărie. Verginel Gireadă a fost trimis în judecată de Parchetul de pe langă Tribunalul Botoşani în 2010, fiind acuzat de abuz în serviciu şi condamnat difinitiv de Curtea de Apel Cluj la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie gândul.info.

Acum este apărător al statului de drept pe care l-a şi definit cu o zicală-clişeu banală. În schimb, declaraţia sa pentru gândul.info surprinde prin inconsecvenţă.

Votul este secret. Nu pot spune cum am votat. Pot să vă zic că am votat cum a zis partidul, adică pentru ridicarea imunităţii. Unde-i lege nu-i tocmeală şi cu asta basta. Eu îs trecut prin asta. Eu nu am făcut decât să respect legea. Fiecare cum crede aşa face. Eu restu` nu comentez. Votul fiind secret este părerea fiecăruia să se exprime în vot. Despre rezult eu nu pot să decid. Unde-i lege nu-i tocmeală, a declarat Verginel Gireadă pentru gândul.info.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...