Veniturile functionarilor parlamentari, protejate de o lege speciala pe timp de criza!

Veniturile functionarilor parlamentari, protejate de o lege speciala pe timp de criza!
Criza economică e resimţită mai mult de unii şi aproape deloc de alţii. De pildă funcţionarii parlamentari, ale căror venituri, care intră sub incidenţa unei legi speciale - statutul funcţionarului public parlamentar - nu le afectează viaţa de zi cu zi.

Asta în condiţiile în care celorlalţi funcţionari publici li s-au tăiat începând din ianuarie sporurile, salariile de merit sau primele.

Potrivit declaraţiilor de avere reactualizate de funcţionarii Parlamentului în luna iunie, veniturile acestora sunt de invidiat.

Recordul îl deţine şefa Departamentului legislativ din Senat, Constanţa Călinoiu care de la 96.494 de lei în anul fiscal 2008 a ajuns la 143.729 de lei, în anul fiscal de-abia încheiat.

Bani în plus are şi secretarul general adjunct al Senatului Dan Vasiliu ale cărui venituri anuale au ajuns de la 72.162 lei la 116.961 lei.

Legea specială funcţionează şi la Direcţia Tehnică a Camerei Deputaţilor. Şeful Direcţiei, Alexandru Tănase a însumat în ultimul an fiscal 89.736 lei, faţă de 52.800 lei în 2008.

La Departamentul Legislativ aceeaşi situaţie: directorul Laura Riteş a încasat aproape 72.000 de lei, cu 32.000 de lei mai mult decât anul trecut.

Aceste venituri sunt asigurate prin statutul funcţionarului public parlamentar.

Astfel, cei care lucrează la Parlament au dreptul la indemnizaţie de concediu, primă de concediu, tichete de masă, ore suplimentare plătite, sporuri, pensie de serviciu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
1

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
49

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...