Vedeta PRO TV, Andi Moisescu, prezentă la evenimentul de donare a unui incubator pentru Maternitatea Botoşani- FOTO, VIDEO

Sectia de Obstetrica - Ginecologie si Neonatologie a Spitalului Județean "Mavromati" Botoșani a primit un incubator performant pentru nou-nascuti din partea reprezentanţilor "Salvaţi Copiii".

La eveniment a fost prezent si președintele Salvați Copiii România, vedeta PRO TV, Andi Moisescu, care a adus maternităţii echipamentul achiziţionat în urma campaniei "Bun venit pe lume" din cadrul Proiectului "Fiecare Copil Conteaza" .

"Suntem onorati ca am putut veni aici. Ma bucur foarte tare ca pot reprezenta o echipa atat de frumoasa, cum este echipa Salvatii copiii, pentru ca tot ceea ce se intampla este rezultatul unei echipe intregi. Vreau sa-i asigur pe voluntarii de aici de doua lucruri. Eu am inceput exact ca ei acum aproape 10 ani si, desi sunt presedintele organizatiei, inca ma consider voluntar. In acelasi timp, as vrea sa facem un exercitiu de imaginatie, sa ne privim unii pe altii nu prin prisma functiilor pe care le ocupam, ci prin prisma a ceea ce reprezentam in societate. Eu am invatat de la copiii mei, de cand am devenit tata, ce inseamna puterea exemplului si e deasupra oricarei alte educatii si va asigur ca tot ceea ce facem fiecare dintre noi are puterea sa schimbe lucruri. Prin tot ce facem noi, avem puterea sa-i convingem si pe altii sa creada ca se poate schimba ceva. Ceea ce se intampla azi este doar un inceput, unul bun", a declarat Andi Moisescu.

Prezent la eveniment a fost si consilierul local Cosmin Andrei, care a tinut sa le inmaneze celor de la Salvati copiii un cadou din partea Primariei Botosani.







Alaturi de acesta a mai fost si consilierul local Tereza Nica, managerul Spitalului Judetean Botosani, Viorel Iliuta, medici de familie din zonele rurale si medici de la Spitalul Judetean.

Imediat dupa ce a fost prezentat proiectul celor de la Salvati copiii, invitatii au fost si au vizitat saloanele de la Sectia de Obstetrica - Ginecologie si Neonatologie.



 

În cursul anului 2013, Salvaţi Copiii a reuşit să doteze prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile Bun venit pe lume, 18 maternități şi secţii de nou-născuți. Datorită generozității contribuabililor prin campania 2% dar şi a companiilor și persoanelor fizice, în acest an se vor investi 2.074.000 de lei în dotarea altor 28 de secții de nou-născuți din tara și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate.

Trei localitati din judetul Botosani, Balta Arsa, Gorbanesti si Hiliseu Horia, unde mortalitatea infantila era ridicata, au beneficiat de programele celor de la Salvati copiii, iar acum mortalitatea infantila a ajuns la zero.























 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de sancțiuni și avertismente aplicate la Botoșani pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor!

astăzi, 18:45

Au fost verificate 25 UAT-uri, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Ecoproces și Consiliul Județean Botoșani. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în v...

Proiect de lege: Statul român, obligat să suporte cheltuielile de reparatriere a românilor decedați în afara țării!

astăzi, 17:50

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 8 octombrie, un proiect de lege prin care statul român este obligat să suporte, la cererea familiei, cheltuielile ocazionate de repatrierea cetăţ...

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...