Locul de joacă de la fostele sere stârneşte în continuare dispute între cei implicaţi!

Procesul-verbal de recepţie a lucrărilor la locul de joacă de la fostele sere nu a fost semnat încă de membrii comisiei de recepţie, comisia întrunindu-se vineri, 27 iunie.

Inginerul Adrian Daniliuc, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii în această comisie, susţine că recepţia a fost amânată cu trei zile întrucât Primăria Botoşani mai avea de achitat nişte taxe ca urmare a realizării acestei investiţii.

"Pe data de 27 iunie, Primăria trebuia să plătească nişte taxe de 0,1 şi 0,7 % către stat din valoarea lucrărilor. Nu a achitat acele taxe până la data recepţiei, fiind achitate parţial, nu în totalitate, şi regulamentul de recepţie s-a modificat recent şi dacă nu sunt achitate taxele pe care trebuie să le plăteacă investitorul către stat nu se poate admite recepţia. Noi atunci, vineri, am cerut să prelungească timpul de recepţie cu două zile pentru ca primăria să achite acele taxe şi a putea admite recepţia cu obiecţiunile care urmau să fie trecute în prcesul-verbal. Asta nu a vrut să înţeleagă domnul viceprimar. Primăria a plătit taxele luni, pe data de 30 iunie, şi a adus dovada de plată. Aceşti oameni nu au respectat planşele de arhitectură, majoritatea planşelor, este vorba de cei care au participat la execuţia obiectivului şi cei care au supravegheat, care vroiau să recepţioneze foarte repede", a declarat Adrian Daniliuc.

În plus, acesta a mai precizat că a existat un referat al proiectantului care a fost prezentat pe data de 6 iunie, la prima recepţie a obiectivului, care a scris că majoritatea echipamentelor care s-au montat au fost diferite faţă de ce a desenat arhitectul în planşe.

Totodată, Daniliuc a mai spus că prima comisie constituită pentru recepţia lucrărilor la parcul de joacă nu a fost legal constituită pentru că nu au făcut parte din ea specialişti constructori.

"De prima dată, comisia care era formată din contabili şi jurişti putea să facă recepţia şi să încheie procesul-verbal. Nu era legală pentru că nu făcea parte din acea comisie niciun constructor, niciun arhitect", a mai specificat Daniliuc, argumentându-şi în acest fel obiecţiunile vizavi de această recepţie.

El a respins acuzaţiile viceprimarului Eugen Ţurcanu, conform cărora ar fi ascultat de ordinul şefului său, şi spune că doar şi-a făcut treaba, respectând legislaţia. Daniliuc a mai precizat că aşteaptă să vadă noul proces verbal de recepţie. 

Citeşte şi Recepţie cu ameninţări şi scandal la terenul de joacă de la sere! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de sancțiuni și avertismente aplicate la Botoșani pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor!

astăzi, 18:45

Au fost verificate 25 UAT-uri, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Ecoproces și Consiliul Județean Botoșani. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în v...

Proiect de lege: Statul român, obligat să suporte cheltuielile de reparatriere a românilor decedați în afara țării!

astăzi, 17:50

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 8 octombrie, un proiect de lege prin care statul român este obligat să suporte, la cererea familiei, cheltuielile ocazionate de repatrierea cetăţ...

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...