Vazdoaga: Este greu sa ii ceri unui om cu 600 lei sa lupte pentru respectarea legii!

Vazdoaga: Este greu sa ii ceri unui om cu 600 lei sa lupte pentru respectarea legii!
Consilierul local Gheorghe Vazdoaga a vorbit, in conferinta saptamanala de presa a PSD Botosani, despre situatia tensionata care ar plana in randul politistilor prin reorganizarea Politiei Locale.

Problemele, spune social-democratul Vazdoaga, sunt in principal legate de salarizarea diferita dintre angajatii actualei Politii Locale si a celor de la Politia Municipala, care vor fi transferati la randul lor la viitoarea Politie Locala.

"Am ridicat si in Consiliul Local problema salariilor celor de la Politia Locala. Au un salariu mediu undeva la 6-700 lei. Consider ca unui politist nu poti sa-i ceri sa-si faca datoria cu asemenea retributie. Mai mult, sunt probabil in pragul izbucnirii unor conflicte in cadrul Politiei Locale prin venirea celor de la Politia Municipala, unde salariul minim e in jur de 1400 lei. Se vor crea doua politii locale. Una care are salariul minim de 600 lei, cealalta de 1400 lei. Nemultumirea celor cu 600 lei va fi foarte mare, de aceea, chiar daca grila de salarizare nu e intocmita nici de executivul Primariei, nici de Consiliul Local, ea vine de la minister, cred ca se impune ca executivul Primariei sa intervina la minister pentru rezolvarea problemelor. La munca egala retributia trebuie sa fie egala. Cei de la Politia Locala isi vor pastra veniturile si am informatii ca deja sunt nemultumiri ale celor de la Politia Municipala, care vor fi transferati la Politia Locala", a precizat social-democratul Gheorghe Vazdoaga. 

Mai mult, spune Vazdoaga, angajatii Politiei Municipale dispun si de un supliment de hrana de 24 lei pe zi, pe care politistii locali nu il au. "Au si spor de dispozitiv, pe care politistii locali nu il au. Este greu sa ii ceri unui om cu 600 lei sa lupte pentru respectarea legii. Solutia este nu scaderea veniturilor, ci aducerea acestora la nivel optim de salarizare", a precizat Vazdoaga. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
466

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...