Valeriu Zgonea: Banii catre primarii nu mai trebuie acordati pe linie de partid

Valeriu Zgonea: Banii catre primarii nu mai trebuie acordati pe linie de partid
Deputatul PSD, Valeriu Zgonea, este de parere ca atunci cand ii ceri unui om performanta in administratie, trebuie sa ii dai si resursele necesare, drept urmare banii pentru comunitatile locale nu trebuie sa mai fie la discretia Palatului Victoria.

"Banii nu trebuie sa mai fie dati pe criterii politice. Este un pacat de care si noi, cei din PSD, ne facem vinovati. Trebuie sa incetam insa cu alocarile de fonduri in functie de culoarea politica a primarului sau a consilierilor. Autoritatile publice locale trebuie sa aiba acces la sursele de finantare pentru bugetele locale. E adevarat, acest lucru este mult mai simplu de zis decat de facut", a precizat social democratul, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Valeriu Zgonea mai sustine ca este nevoie sa se faca si depolitizarea administratiei publice.

"Vreme de 20 de ani, ne-am ghidat dupa principiul "pleaca ai vostri, vin ai nostri". Toate partidele au practicat acest principiu, PSD, PD-L si PNL si asa mai departe. Acum s-a ajuns insa mult prea departe. Anul trecut, atunci cand partidul din care fac parte a iesit de la guvernare, a durat ceva mai putin de 3 zile pentru ca noua putere sa schimbe toti oamenii asociati PSD din posturile administratiei publice.

In aceste conditii, orice discutie despre profesionalizarea administratiei, despre autonomie decizionala, despre eficiensa in implementare, sunt doar vorbe in vant", a mai precizat social democratul.

Valeriu Zgonea a mai declarat ca problemele cele mai importante - descentralizarea si depolitizarea administratiei publie - isi asteapta inca rezolvarea.

"Banii nu mai trebuie acordati pe linie de partid de catre Puterea de la Bucureti, indiferent care este ea. Iar numirile in administratie trebuie facute exclusiv pe criterii profesionale si nu pe criterii politice. Daca vrem sa facem reforma in administratie nu ne mai putem multumi cu pasi mici si cu jumatati de masura. Trebuie sa fim sinceri si sa avem curajul sa ne asumam decizii majore", a conchis deputatul PSD.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
309

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
447

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
575

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...