Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta în termen de 90 de zile dacă societatea ar intra în faliment

Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta în termen de 90 de zile dacă societatea ar intra în faliment

Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta, potrivit legii, în termen de 90 de zile, dacă societatea, aflată în prezent în insolvenţă, ar intra în faliment.

În acest caz, instituţia care va efectua plăţile către păgubiţi este Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Directorul general al Fondului, Mona Lucia Cucu, a precizat, pentru Radio România Constanţa, ce soluţii au la dispoziţie persoanele care au poliţe RCA la Euroins.

„Poliţele de asigurare rămân în vigoare, deocamdată nu s-a deschis procedura de faliment, doar s-a ridicat autorizaţia. Asiguraţii Euroins au posibilitatea de a-şi denunţa această poliţă şi de a opta pentru asigurare la o altă societate de asigurare. Cei care au acum poliţe valabile nu mai doresc să le continue. Ei trebuie întâi să trimită această denunţare către societate, după care să se adreseze Fondului cu această cerere de plată. Dacă vor decide să păstreze asigurarea în vigoare, atunci nu mai trebuie să facă ei acea denunţare, întrucât vor înceta de drept poliţele. Dacă este un eveniment produs pentru care încă nu s-a deschis un dosar de daune, pot să adreseze o cerere de deschidere a unui dosar de daună la Fondul de Garantare”, spune Mona Lucia Cucu, conform Rador.

Între timp, autorităţile caută soluţii pentru a împiedica o posibilă explozie a preţurilor la poliţele RCA.

Guvernul va aproba, cel târziu săptămâna viitoare, o hotărâre care va plafona tarifele, pentru o perioadă de şase luni, la valoarea din luna martie, a anunţat ministrul finanţelor, Adrian Câciu.

„Nu va fi ordonanţă, va fi hotărâre de guvern şi cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată de guvern. Să vedem proiectul final cu care vine ASF-ul şi înţeleg că dânşii vin cu tarifele de primă la nivelul lui martie 2020. O să văd proiectul, nu vă supăraţi, mă pune să speculez pe nişte surse… Nu le amestecăm, hotărârea de guvern vine să protejeze consumatorul pe o perioadă temporară, timp în care ASF-ul trebuie să vină cu un plan de acţiune astfel încât la finalul acestei intervenţii piaţa să funcţioneze în beneficiul consumatorului”, arată Adrian Câciu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a atras atenţia că, la momentul actual, se poate vorbi despre o criză majoră pe piaţa RCA din România, atâta vreme cât o companie care este lider în domeniu a intrat în insolvenţă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
51

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
204

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
102

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...