Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta în termen de 90 de zile dacă societatea ar intra în faliment

Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta în termen de 90 de zile dacă societatea ar intra în faliment

Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta, potrivit legii, în termen de 90 de zile, dacă societatea, aflată în prezent în insolvenţă, ar intra în faliment.

În acest caz, instituţia care va efectua plăţile către păgubiţi este Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Directorul general al Fondului, Mona Lucia Cucu, a precizat, pentru Radio România Constanţa, ce soluţii au la dispoziţie persoanele care au poliţe RCA la Euroins.

„Poliţele de asigurare rămân în vigoare, deocamdată nu s-a deschis procedura de faliment, doar s-a ridicat autorizaţia. Asiguraţii Euroins au posibilitatea de a-şi denunţa această poliţă şi de a opta pentru asigurare la o altă societate de asigurare. Cei care au acum poliţe valabile nu mai doresc să le continue. Ei trebuie întâi să trimită această denunţare către societate, după care să se adreseze Fondului cu această cerere de plată. Dacă vor decide să păstreze asigurarea în vigoare, atunci nu mai trebuie să facă ei acea denunţare, întrucât vor înceta de drept poliţele. Dacă este un eveniment produs pentru care încă nu s-a deschis un dosar de daune, pot să adreseze o cerere de deschidere a unui dosar de daună la Fondul de Garantare”, spune Mona Lucia Cucu, conform Rador.

Între timp, autorităţile caută soluţii pentru a împiedica o posibilă explozie a preţurilor la poliţele RCA.

Guvernul va aproba, cel târziu săptămâna viitoare, o hotărâre care va plafona tarifele, pentru o perioadă de şase luni, la valoarea din luna martie, a anunţat ministrul finanţelor, Adrian Câciu.

„Nu va fi ordonanţă, va fi hotărâre de guvern şi cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată de guvern. Să vedem proiectul final cu care vine ASF-ul şi înţeleg că dânşii vin cu tarifele de primă la nivelul lui martie 2020. O să văd proiectul, nu vă supăraţi, mă pune să speculez pe nişte surse… Nu le amestecăm, hotărârea de guvern vine să protejeze consumatorul pe o perioadă temporară, timp în care ASF-ul trebuie să vină cu un plan de acţiune astfel încât la finalul acestei intervenţii piaţa să funcţioneze în beneficiul consumatorului”, arată Adrian Câciu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a atras atenţia că, la momentul actual, se poate vorbi despre o criză majoră pe piaţa RCA din România, atâta vreme cât o companie care este lider în domeniu a intrat în insolvenţă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
467

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
146

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
449

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...