Val de controale în căutarea abatorului din Botoșani care ar sacrifica animale fără documente legale

Polițiștii din Botoșani au efectuat verificări, în cursul zilei de luni, pe raza întregului județ.

Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a reacționat la informațiile apărute în spațiul public, conform cărora la o societate comercială de profil, din județul Botoșani, ar fi sacrificate animale, fără documente legale, sustrase dintr-un alt județ.

Luni, 7 august 2023, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică au desfășurat activități specifice, pe raza întregului județ, pentru verificarea aspectelor semnalate.

Până în acest moment, în urma controalelor efectuate și a documentelor verificate nu au rezultat date care să ne conducă la suspiciunea că ar fi fost abatorizate animale fără documente legale.

”Aspectele semnalate în spațiul public rămân în atenția polițiștilor, iar astfel de verificări urmează a fi desfășurate și în perioada următoare”, informează reprezentanții IPJ Botoșani.

Amintim că informația provine în urma unui furt de vite de rasă comis în județul Sibiu, proprietara bovinelor suspicionând că hoții s-ar îndrepta către Botoșani, unde ar exista un abator unde animalele sunt preluate ”fără acte”.

"Am făcut demersuri și la poliție. Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte. Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona, n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă", a povestit proprietara pentru presa sibiană.

Citește și Vite de rasă furate de la o fermă, hoții au folosit un camion cu lift: ”Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și fără acte”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

astăzi, 20:38

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

astăzi, 19:42

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...