Vite de rasă furate de la o fermă, hoții au folosit un camion cu lift: ”Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și fără acte”

Hoții ar fi pândit câteva zile pentru a-și da seama când vacile nu sunt supravegheate. O vacă de rasă Angus costă aproximativ 2.000 de euro.

Vite de rasă furate de la o fermă, hoții au folosit un camion cu lift: ”Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și fără acte”

   Foto: oradesibiu.ro

Cinci vaci și trei viței de rasă au fost furați de la o fermă din Sibiu. Proprietare se teme că hoții nu sunt la prima faptă de acest gen, având mașina pregătită pentru așa ceva.

Vitele din rasa Angus, în valoare de 15.000 de euro, au fost furate de la o fermă din Porumbacu de Jos, județul Sibiu. Hoții au pândit mai multe zile zona pentru a se asigura că vacile nu sunt păzite.

"Noi avem o fermă de vaci Angus în Porumbacu de Jos. Sunt doar de această rasă, certificate, originale. În noaptea de joi spre vineri, au venit hoții la fermă. Erau dotați cu o camionetă cu lift, cu rampă, specială pentru animale. Au folosit electroșocuri, au fost bine organizați și dotați și au furat 5 vaci, de câte 600 de kilograme fiecare, și 3 viței. Unele dintre vaci erau și gestante. În câmp au rămas acum patru viței care urlă după mamele lor", spune Steluța Solomon, proprietara fermei.

De teamă ca animalele să nu ajungă la abator, femeia a făcut sesizare la Poliția și a dat anunț că oferă și recompensă celor care pot oferi informații valide, astfel încât animalele să fie găsite, iar hoții prinși.

"Am făcut demersuri și la poliție. Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte. Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona, n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă", povestește proprietara pentru Ora de Sibiu.

Potrivit femeii, hoții i-ar fi pândit câteva zile pentru a-și da seama când vacile nu sunt supravegheate. O vacă de rasă Angus costă aproximativ 2.000 de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...