Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Scenariul potrivit căruia un vaccin nu ar putea proteja de coronavirs decât pentru câteva luni este răsturnat de directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel. Acesta crede că imunizarea produsă de vaccinul Moderna ar putea dura timp de „câțiva ani”, deși compania trebuie să strângă mai multe date pentru o evaluare finală, relatează Reuters.

Compania americană de biotehnolohie, care a uimit lumea anul trecut venind cu un vaccin împotriva bolii produse de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit autorizarea Comisiei Europene miercuri.

Având în vedere că dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența durează de obicei ani de zile, durata protecției oferit de vaccinurile anti-Covid este o întrebare persistentă pentru cercetători și instituțiile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment.

„Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (...) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.

Potrivit acestuia, compania este aproape de a dovedi că vaccinul său va fi eficient de asemenea și împotriva variantelor de coronavirus văzute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Cercetătorii au spus că noile vaccinuri ar trebui să fie eficiente împotriva ambelor variante în mod egal.

Moderna folosește o tehnologie numită mRNA, care introduce în corp o secvență mesager care conține instrucțiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un răspuns imunitar.

Moderna ar oferi o protecție de 94,5%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Continuă lucrările de reabilitare pe strada Doboșari (video)

Vineri, 2 Decembrie 2022
222

În aceste zile se lucrează pe strada Doboșari, care va fi reabilitată printr-o investiție derulată de Primărie și Consiliul Județean.„Am decis continuarea lucrărilor pe tronso...

Cinci cartiere din Botoșani rămân, luni, fără apă

Vineri, 2 Decembrie 2022
2706

Furnizarea apei va fi sistată, luni, în cinci cartiere din municipiul Botoșani, din cauza unei pierderi de apă într-un cămin de vane, informează vineri SC Nova Apaserv SA.Potrivit...

Service auto sancționat cu amendă de 10.000 de lei de comisarii de mediu (fotogalerie)

Vineri, 2 Decembrie 2022
442

Administratorul unui atelier de reparații auto a fost sancționat cu amendă de 10.000 de lei de Garda de Mediu, în urma unei reclamații privind arderi de anvelope uzate și mase plastice, inf...