Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Scenariul potrivit căruia un vaccin nu ar putea proteja de coronavirs decât pentru câteva luni este răsturnat de directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel. Acesta crede că imunizarea produsă de vaccinul Moderna ar putea dura timp de „câțiva ani”, deși compania trebuie să strângă mai multe date pentru o evaluare finală, relatează Reuters.

Compania americană de biotehnolohie, care a uimit lumea anul trecut venind cu un vaccin împotriva bolii produse de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit autorizarea Comisiei Europene miercuri.

Având în vedere că dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența durează de obicei ani de zile, durata protecției oferit de vaccinurile anti-Covid este o întrebare persistentă pentru cercetători și instituțiile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment.

„Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (...) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.

Potrivit acestuia, compania este aproape de a dovedi că vaccinul său va fi eficient de asemenea și împotriva variantelor de coronavirus văzute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Cercetătorii au spus că noile vaccinuri ar trebui să fie eficiente împotriva ambelor variante în mod egal.

Moderna folosește o tehnologie numită mRNA, care introduce în corp o secvență mesager care conține instrucțiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un răspuns imunitar.

Moderna ar oferi o protecție de 94,5%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de ceață în Botoșani, până la prânz

astăzi, 10:20
39

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de tip cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabilă până la ora 12:00.Conform prognozei de spec...

Aparatură medicală de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean (fotogalerie)

astăzi, 10:12
98

Procesul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean continuă prin achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro pentru Spitalul Jude...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

astăzi, 09:32
47

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autori...