Vaccinul Cantgrip, refuzat de multi dintre botosaneni!

Miercuri a inceput la Botosani vaccinarea impotriva virusului AH1N1, primii vizati fiind angajatii din Prefectura, Consiliul Judetean, dar si din structurile Ministerului Adminstratiei si Internelor.

Din primele liste intocmite la primele doua institutii, cu numarul persoanelor care vor sa se vaccineze, reiese ca botosanenii sunt reticenti cu privire la acest vaccin, intrucat numai la Prefectura au fost vaccinati 17 angajati dintr-un total de 50 angajati, iar la Consiliul Judetean 8 persoane au dorit sa se vacineze dintr-un total de 114 angajati. Ceea ce este de precizat este ca nu se pot vaccina persoanele care sunt racite sau care au facut vaccinul impotriva gripei sezoniere in mai putin de 28 de zile.

"Asa cum ne-am asteptat, au fost si angajati reticenti, desi li s-a explicat inainte ce este vaccinul, ce indicatii are, totusi au opinat ca nu vor sa li se administreze acest vaccin, este firesc, este normal, este dreptul fiecarui cetatean de a decide. Ceea ce am remarcat este ca, acolo unde sefii de institutii au fost alaturi de noi si chiar au dat exemplu, cum a fost la ISU, domnul comandant a fost primul care a vrut sa se vaccineze, fiind prezent in sala, a fost cel mai mare procent de angajati care au acceptat  vaccinul. Acolo unde seful a ezitat sau nu a fost prezent in sala firesc ca nefiind indemnul mobilizator oamenii au avut reticente. Cei care au refuzat pot reveni asupra deciziei dumnealor si sa li se administreze vaccinul", a declarat Doru Culiceanu, medic primar in cadrul MAI.

Nu a dorit sa fie vaccinat niciun sef dintre cele doua institutii, respectiv Prefectura si Consiliul Judetean, cu exceptia subprefectului Paul Secrieru. Prefectul Cristian Roman a precizat ca ar vrea sa doneze acest vaccin unei persoane care are nevoie de el, la fel si presedintele CJ, Mihai Tabuleac.

Nu au vrut sa dea un exemplu angajatilor nici cei doi vicepresedinti de CJ, fiecare dintre ei precizand ca vor sa-l doneze.

"Nu ma consider o persoana vulnerabila, de aceea donez acest vaccin unei persoane care are intr-adevar nevoie", a spus Constantin Manolache, vicepresedintele CJ.

"Nu ma vaccinez, las vaccinul meu cadrelor didactice care au mai multa nevoie decat mine, fiind mai expusi", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

astăzi, 19:50

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - AlocaÈ›ia lunară de plasament - AlocaÈ›ia lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...