VACCINUL ANTIGRIPAL: 700.000 de doze retrase de pe piaţă

Aproximativ 700.000 de doze de vaccin antigripal, produse de Institutul Naţional "Cantacuzino" din Bucureşti, au fost retrase de pe piaţă din raţiuni de neconformitate, au declarat joi, pentru NewsIn, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Decizia ministerului vine după ce, luni, s-a decis sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de până la zece zile, până când instituţia va fi informată cu privire la conformitatea vaccinului, din punct de vedere al imunogenităţii.

Dozele au fost retrase pentru că nu ar asigura imunitatea la toate tulpinile de virus gripal pentru care au fost produse. Vaccinurile antigripale fabricate pentru acest sezon rece conţin aceleaşi tulpini ca şi cele produse anul trecut, inclusiv cea a virusului gripei porcine, potrivit NewsIn.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut de urgenţă o informare scrisă de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, cu privire la conformitatea vaccinului antigripal sezonier produs de Cantacuzino, din punct de vedere al imunogenităţii.

În farmacii, vaccinul antigripal importat din străinătate costă între 23 şi 28 de lei.

Până acum, peste 595.000 de români cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinaţi gratuit în cadrul campaniei de imunizare iniţiată de Ministerul Sănătăţii.

Campania gratuită de vaccinare a populaţiei împotriva gripei a început în noiembrie. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat în acest scop un milion de doze de vaccin.

Până în prezent, în România au fost confirmate zece cazuri de gripă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...