Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19: După cadrele medicale ar putea urma și profesorii

Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19: După cadrele medicale ar putea urma și profesorii

Profesorii sunt următorii are ar putea fi obligați prin lege să se vaccineze împotriva Covid-19, la fel cum se intenționează cu toate cadrele medicale din România.

În prezent a apărut un proiect de lege promovat de Ministerul Sănătății prin care angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat, iar după 30 de zile se poate ajunge la concediere.

Întrebat despre introducerea certificatului COVID-19 și pentru cadrele didactice, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus astăzi că se va discuta cu miniștrii.

"Dacă există alte domenii în care se dorește să se introducă această obligativitate, vom discuta cu miniștrii de resort”, a explicat ministrul Cseke Attila.

În prezent, din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat doar 193.430 de persoane, ceea ce reprezintă reprezintă o rată generală de vaccinare de 61%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Plafonarea și compensarea ar urma să mențină prețurile la energie la nivelul celor din iarna trecută

Marţi, 26 Octombrie 2021
167

Plafonarea și compensarea duce prețurile la energie din această iarnă nivelul anului 2020, sau cel puțin asta anunță oficialii din Ministerul Economiei.Ministrul Virgil Popescu susține as...

Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor la combustibili

Marţi, 26 Octombrie 2021
195

România s-a aflat în septembrie 2021 pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, înregistrând un avans de 29%, imediat după Luxembourg, aflat pe 1, cu ...

Pasagerii care pleacă de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea trebuie să se prezinte cu 3 ore înainte de zbor

Marţi, 26 Octombrie 2021
552

Conducerea Aeroportului „Ștefan cel Mare” de la Salcea recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înaintea zborului, inclusiv celor care au făcut check-in-ul onlin...