Autoritățile iau în calcul carantinarea a trei localități din apropierea municipiului Botoșani

Autoritățile iau în calcul carantinarea a trei localități din apropierea municipiului Botoșani

Autoritățile iau în calcul carantinarea unor localități din comuna Curtești, unde există mai multe focare de infecție COVID-19, a declarat, marți, într-o conferință de presă, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, măsura nu va fi aplicată tuturor celor șase sate componente ale unității administrativ-teritoriale, întrucât ar implica eforturi de monitorizare a locuitorilor și triere a persoanelor aflate în tranzit, care depășesc potența forțelor de ordine. Prin urmare, în caz că notația calculată de specialiștii Institutului de Sănătate Publică va depăși 65 de puncte, vor fi izolate doar localitățile Băiceni, Mănăstirea Doamnei și Curtești.

„În momentul în care aș carantina comuna cu cele șase localități ar fi un consum imens de forțe. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vom stabili satele din Curtești care vor fi carantinate, în special cele în care există focare, respectiv Băiceni, Mănăstirea Doamnei, Curtești. Aceste sate sunt în Zona metropolitană a municipiului Botoșani și va fi complicat de verificat, având în vedere că mulți cetățeni din Mănăstirea Doamnei, Băiceni, Curtești, lucrează în municipiul Botoșani. (...) Fiind comune limitrofe, va fi un efort deosebit pentru forțele de ordine în a asigura triajul celor care tranzitează sau ies din respectivele comune”, a precizat Dan Nechifor.

Comitetul se va întruni până la finele acestei săptămâni pentru a delibera în acest sens.

Rata de infectare cu COVID-19 în comuna Curtești este, marți, de 6,23 cazuri la mia de locuitori. Alte două unități administrativ-teritoriale din județ, respectiv Roma și Tudora, se află în carantină de o săptămână.

 

Spune-ne opinia ta