UTIL - Tipurile de indemnizatii ce se pot acorda pe perioada concediului de ingrijire si crestere a copilului

UTIL - Tipurile de indemnizatii ce se pot acorda pe perioada concediului de ingrijire si crestere a copilului
"Exista o posibilitate legala sa obtin venituri in timpul concediului de ingrijire si crestere a copilului?"

RASPUNSUL SPECIALISTULUI AVOCATNET:

Art. 12 alin. (2) din O.U.G. nr. 148/2005 plata indemnizatiei aferenta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege:
• venituri din salarii,
• venituri din activitati independente,
• venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.

Potrivit alin. 2 indice 1 al aceluiasi articol, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

Deci singura posibilitate legala de a fi platita in timpul concediului de ingrijire si crestere a copilului este aceea de a primi categoria de indemnizatii mentionata mai sus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
205

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
161

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
36

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...