UTIL - Solutii pentru abonatii de telefonie mobila al caror abonament a fost taxat suplimentar

UTIL - Solutii pentru abonatii de telefonie mobila al caror abonament a fost taxat suplimentar
Ai un abonament de telefonie mobila cu TVA inclus? Ai fost facturat suplimentar in aceasta luna? Daca nu stii, cauta contractul si uita-te pe el. Daca e asa, iata ce poti face.

1. Notifica operatorul de telefonie mobila despre faptul ca, desi ai un abonament de telefonie mobila cu TVA inclus, ai fost facturat suplimentar odata cu cresterea TVA-ului.

2. Aminteste-i operatorului in notificare faptul ca, daca vrea sa modifice unilateral contractul in sensul cresterii tarifului perceput in schimbul abonamentului, trebuie sa te notifice despre acest lucru. Modificarea unilaterala pe care o face el se face conform art. 19 alin 4. din legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele şi serviciile de comunicatii electronice, care precizeaza ca: "In cazul in care contractul incheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificarii unilaterale, acesta este obligat sa ii notifice utilizatorului final aceasta intentie cu cel putin 30 de zile inainte de operarea modificarii. Orice abonat are dreptul de a denunta unilateral contractul in cazul in care nu este de acord cu modificarile propuse, fara a plati nicio despagubire". Alin. 5 din art. 19 al legii spune, mai mult, ca "In cuprinsul notificarii se va prevedea expres dreptul abonatului de a denunta unilateral contractul in conditiile prevazute la alin. (4)."

3. Roaga-i sa-ti refactureze serviciile prestate anterior, la tariful convenit in contract.

Asteapta raspuns la cererea ta. Daca nu ti se trimite notificarea de modificare a tarifului, atunci vezi ce s-a intamplat cu cererea ta. Intreaba operatorul de telefonie mobila despre cererea ta pana cand primesti un raspuns.


Situatia de mai sus s-a repetat in cazul mai multor operatori de telefonie mobila de la noi, dupa momentul majorarii de TVA. Pentru a fi aplicabile prevederile de mai sus trebuie ca abonamentul sa aiba TVA inclus, iar contractul sa prevada dreptul unilateral de modificare pentru furnizor. (AVOCATNET.RO)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
217

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
189

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
38

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...