UTIL - Obligatii fiscale privind impozitul pe venit si contributiile sociale, in martie

UTIL - Obligatii fiscale privind impozitul pe venit si contributiile sociale, in martie
Potrivit Calendarului impozitului pe venit si al contributiilor sociale, pe anul 2009, persoanele fizice si angajatorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele obligatii fiscale, in luna martie:

2 martie 2009

1. Depunerea Fiselor fiscale la unitatea fiscala, precum si transmiterea unui exemplar salariatilor - Formular 210 -, de catre platitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor.

2. Depunerea Declaratiei privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit - Formular 205 - pentru anul precedent, de catre platitorii de venituri din:

- drepturi de proprietate intelectuala;

- vanzarea bunurilor in regim de consignatie;

- obtinute in baza unui contract de agent;

- obtinute in baza unui contract de comision sau mandat comercial;

- activitati de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;

- activitati independente desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele prevazute la art.78 alin.(1) lit. e) din Codul fiscal;

- activitati independente realizate intr-o forma de asociere cu o persoana juridica;

- castiguri din transferul titlurilor de valoare detinute mai mult de 365 de zile;

- castiguri din transferul titlurilor de valoare detinute mai putin de 365 de zile, inclusiv;

- venituri sub forma castigurilor din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;

3. Depunerea Declaratiei informative privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa / venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti, pentru anul precedent, de catre platitorii veniturilor care au obligatia sa retina la sursa impozitul pe venitul nerezidentilor.

4. Depunerea Declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate - Formular 400 - pentru platile facute in anul precedent, de catre platitorii de venituri din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.

16 martie 2009

1. Depunerea Declaratiei anuale de venit pentru asociatiile fara personalitate juridica - Formular 204 - pentru anul precedent, de catre asociatiile fara personalitate juridica, prin asociatul desemnat. O copie de pe declaratie se transmite fiecarui asociat. Pe baza acestei copii asociatii vor cuprinde in declaratia de venit, venitul net sau pierderea ce le revine din activitatea asociatiei

2. Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe venit aferente trim. I 2009, de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole.

25 martie 2009

Impozitul si contributiile aferente salariilor:

1. Calculul, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice (impozitul pe salarii) , precum si Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit. Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

De la plata lunara a impozitului pe salarii, fac exceptie:

- contribuabilii persoane juridice platitoare de impozitul pe veniturile microintreprinderilor, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care desfasoara activitati independente (trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului);

- asociatiile, fundatiile sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice (semestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare semestrului).

2. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102 - pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, cu exceptia celor care au obligatii fiscale trimestrial sau semestrial.

3. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - pentru luna precedenta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
19

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
179

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
414

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...