UTIL: Cum sa repari greselile pe care le faci cand gatesti!

Chiar daca suntem asi în ale bucatariei, uneori ni se întâmpla sa dam si rateuri: mâncarea e prea sarata, cartofii s-au sfarâmat, iar sosul e prea iute. Nu dispera! Nu trebuie sa arunci ce-ai gatit, ci doar sa dregi greseala. Uite cum trebuie sa procedezi.

Otet pentru oua fierte

Pentru ca ouale sa nu se crape atunci când le fierbem, în apa se toarna o lingura de otet. Amesteca bine, lasa focul mic si asaza usor ouale. Vei vedea ca acestea îsi vor pastra coaja întreaga.

Foloseste vin alb ca sa pastrezi brânza

Pentru a înmuia o bucata de brânza întarita, înveleste-o într-o cârpa curata, de preferat tifon, si scufund-o, pentru câteva minute, în vin alb. Pune apoi brânza în frigider pentru o ora.

Sarea pastreaza cartofii întregi

Când sunt pusi la fiert, uneori cartofii se sfarâma. Ce-i de facut? Foloseste sare! Pune în apa în care fierb câteva lingurite de sare si asteapta pâna când apa da în clocot. Când sunt fierti, scoate cartofii cu spumiera.

Cartoful absoarbe sarea din mâncare

Ai turnat din greseala prea multa sare în mâncarea pe care ai gatit-o? Rezolva problema cu câteva bucati de cartof crud. Curata cartoful, taie-l în bucati mari si pune-le pentru câteva minute în mâncare. Scoate apoi cartoful si, daca e nevoie, repeta operatiunea. La sfârsit, vei vedea ca mâncarea ta îsi va pierde gustul sarat si va fi numai buna de servit la masa.

Cum sa nu-ti dea supa-n foc?

Pentru ca supa sau ciorba sa nu dea în foc, oala în care fierbe trebuie unsa pe marginea de sus, pe interior, cu putin unt. Supa va clocoti, dar nu-ti va mai pata aragazul.

Iaurtul, pentru sosuri picante

Daca ai preparat un sos foarte picant, poti repara greseala folosind cu încredere iaurt. Agita borcanul pentru ca iaurtul sa se omogenizeze, iar apoi desfa capacul. Ia câteva lingurite si toarna-le peste sos. Amesteca bine compozitia. Vei observa ca gustul picant s-a mai domolit!

Lifestyle.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) 8 Martie la Restaurant D.A.R. – O seară plină de eleganță și rafinament!

astăzi, 11:00

În data de 8 Martie, D.A.R. Events, Restaurant & Barn vă invită să sărbătoriți frumusețea, grația și bucuria de a fi femeie! Echipa Restaurantului D.A.R. a pregătit o seară de ne...

Zonele frecventate de tineri în atenția polițiștilor: Acțiune pentru siguranța cetățenilor din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:55

Polițiștii de imigrări din Botoșani, împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșa...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Sportiva din Darabani care a făcut performanță în handbal!

astăzi, 10:16

Născută pe 24 februarie 1990, în Darabani, Ana Maria Dragut nu a uitat niciodată de unde a plecat, nici că a deprins pasiunea pentru handbal de la Valentin Dascălu, profesorul din localitat...