Directorii care nu au aparat interesele scolii in procesele cu proprii angajati risca sa fie demisi!

Directorii care nu au aparat interesele scolii in procesele cu proprii angajati risca sa fie demisi!
Doar trei directori de scoli din judet au reprezentat in instanta institutiile pe care le conduc, in urma proceselor deschise de sindicatele din invatamant si cadrele didactice, in ceea ce priveste salariile.

Este vorba despre Liceul de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa", Grupul Scolar "Elie Radu" si Scoala "Ion Pillat" din Dorohoi. Situatia a fost centralizata la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean si urmeaza a fi transmisa si Ministerului Educatiei.

Totodata, au fost depuse si 20 de cereri de amanare a proceselor aflate inca pe rolul instantelor de judecata, ca urmare a unei note transmise de Minister, situatie care de asemenea va fi trimisa la Bucuresti.

Directorii care nu au aparat interesele institutiilor pe care le conduc risca chiar desfacerea contractului de management.

"Din 137 de scoli cu personalitate juridica, din judetul Botosani, doar trei scoli s-au aparat in instanta cu aparare completa. Au fost depuse 20 de cereri de amanare, care cuprind 35 de dosare, in care sunt implicate 317 cadre didactice. Se va vedea daca directorii au respectat contractul de management. In acest contract de management sunt cuprinse si prevederi referitoare la respectarea intereselor institutiei. Se poate merge pana la desfacerea contractului de management", a spus Daniel Bucataru, purtator de cuvant ISJ Botosani. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
258

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
411

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
553

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...