USL propune Guvern tehnocrat şi anticipate în 2011. Vezi ce a raspuns Basescu!

USL propune Guvern tehnocrat şi anticipate în 2011. Vezi ce a raspuns Basescu!
USL i-a propus marţi preşedintelui Traian Băsescu formarea unui Guvern tehnocrat susţinut inclusiv de opoziţie şi declanşarea de alegeri parlamentare anticipate în noiembrie 2011, şeful statului replicând că acest lucru înseamnă împingerea ţării în instabilitate politică.

Preşedintele PSD Victor Ponta, copreşedinte al USL, i-a spus şefului statului, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că Uniunea este dispusă sa sprijine chiar formarea unui guvern tehnocrat, cu alegeri anticipate în toamna acestui an.

"Propuneţi să intrăm într-o criză politică, să avem alegeri anticipate", a replicat preşedintele Băsescu, Victor Ponta susţinând că ar fi vorba într-o astfel de situaţie de ieşire din criza politică.

"Orice propunere de vulnerabilizare a stabilităţii politice este exclusă, cel puţin din partea mea nu va exista un suport", a adăugat Traian Băsescu.

Delegaţia USL la consultările de la Cotroceni a fost formată doar din Ponta şi Antonescu.

Aceştia i-au prezentat preşedintelui Băsescu punctele de vedere ale USL asupra propunerilor de revizuire a Constituţiei şi de reorganizare administrativ-teritorială, respectiv modificarea Legii fundamentale să fie discutată în Parlamentul următor şi că nu acceptă desfiinţarea judeţelor.

Liderii USL au apreciat, în privinţa reorganizării teritoriale, că şeful statului, ca iniţiator al acestei teme, trebuie să o "oprească aici", întrucât ar avea "consecinţe dintre cele mai nefaste".

Liderul PSD Victor Ponta i-a înmânat preşedintelui Băsescu şi o mapă cu propunerile USL privind temele vizate.

Discuţiile dintre preşedintele Băsescu şi liderii USL au fost marcate de schimburi de replici, scrie Mediafax.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
6

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
37

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
51

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...