USL iese la înaintare, PDL se încălzeşte cu rezervele!

USL iese la înaintare, PDL se încălzeşte cu rezervele!
Asistăm de ani de zile la manifestări politice din ce în ce mai lipsite de consistenţă, la lupte intestine pentru dominaţie în interiorul partidelor, la discursuri patriotarde sau populiste, manifestări care duc, inevitabil, la impunerea unei stări de necesitate, dacă nu chiar de război, în rândul electoratului susţinător sau nu al unei culori politice.

Bătălia online între roşu şi portocaliu, lovituri galbene sub centura iliesciană, zâmbetul zeflemitor în piele pedelistă la adresa USL-aşilor războinici sunt doar câteva acte dintr-o piesă tipic românească, adaptată perfect şi spaţiului botoşănean. Curat caragialesc, mon cher!

Primăvara politică s-a dezgheţat brusc la Botoşani, după ce, la sfârşitul lui februarie, la sediul PSD a ars un banner al candidatului USL la Primărie. Coincidenţă sau nu, momentul s-a potrivit ca o mănuşă pe sondajul buclucaş pe care o agenţie de rating politic (dar şi de consultanţă!!) tocmai îl pregătea de scos la horă, ca o fată mare în post. Sondaj comandat, desigur, de USL, realizat telefonic în perioada 20-23 februarie, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Rezultatul, anunţă USL, este cam aşa: 42% dintre botoşăneni ar vota cu Ovidiu Portariuc, 49% cu Cătălin Flutur.

"În doar 3 luni de la lansarea candidaturii sub sigla USL, Ovidiu Portariuc a câştigat încrederea publicului din Botoşani şi mai ales pe cea a simpatizanţilor USL, adică PNL, PSD şi PC. Ovidiu Portariuc a devenit singura alternativă reală şi de forţă la actualul primar de 8 ani al Botoşaniului. Aşa arată rezultatele sondajului de opinie comandat de USL Botoşani, realizat în perioada 20-23 februarie 2012, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani reprezentativ pentru locuitorii din Botoşani. Studiul a fost efectuat de Agenţia de Rating Politic. Menţionăm că rezultatele sunt calculate pentru cei care spun că sigur vor merge la vot, la o prezenţă estimată de 59%. Intenţia de vot măsurată este de 42,1% Portariuc şi 49,5% Cătălin Flutur. În ceea ce priveşte Consiliul Local, USL – adică PNL, PSD şi PC – reunesc 58,6% din opţiuni iar PDL doar 19,8%", se arată în comunicatul de presă al USL, dat publicităţii luni dimineaţă. Comunicat condimentat cu elemente care ţin de lupta electorală, de la panseluţe şi borduri, la ridicatul maşinilor şi scăderea nivelului de trai. Elemente pe care le păstrăm pentru campania electorală oficială, spre deliciul alegătorilor şi al celor ce vor dori să fie aleşi. 

Reacţia nu a întârziat să apară, însă, surpriză, cei care răspund sondajului sunt tinereii PDL, cu un titlu… teatral (asta e, mă duce gândul la "Efectul razelor gamma asupra anemonelor", un spectacol bun, vi-l recomand călduros!): "Efectul bannerului ars asupra cresterii PSD in sondaje!". Aflăm, iată, că tinerii democrat-liberali botosaneni "considera cel putin exagerate cifrele lansate de PSD dintr-un asa zis sondaj in care tanarul Portariuc are 42% fata de 49% cat spun ei ca ar avea primarul Catalin Flutur". Iată numai: "Este o gluma penibila acest sondaj. Pesedistii se fac de ras in fata botosanenilor! Probabil ca acest procent este efectul magic al autoincendierii bannerului cu Portariuc! Ma gandesc ca daca PSD isi mai da foc la inca un banner, Portariuc o sa ajunga la 70% in urmatorul sondaj!", a afirmat Gabriel Alecsandru, presedintele organizatiei de tineret a PDL Botosani.

Mai departe, organizatia de tineret a PDL Botosani tine sa ii reaminteasca tanarului pesedist faptul ca "manipularile ordinare cu pseudo-sondaje trucate este o tehnica rasuflata de campanie electorala". Adică: "PSD dovedeste din nou (si o va mai face!) ca nu are pic de respect fata de botosaneni. Ne considera pe toti incapabili sa sesizam manipulari de doi lei cu sondaje trucate. Portariuc stie foarte bine cat de jos este in sondaje si nu reuseste decat sa se faca mai tare de ras!, a completat presedintele OT a PDL, Gabriel Alecsandru".

Dar cum, în politică, lupta lungă cu vorbă bună se ţine, USL nu rămîne dator şi transmite presei încă un comunicat:

"Mesajul transmis astazi de PDL Botosani prin reprezentantii sai, fie parlamentari fie asa-zise "tinere" sperante ale politicii locale, ca reactie la sondajul USL, este un mesaj de profund dispret la adresa alegatorilor din Botosani. Acesti domni si doamne se cearta si iau peste picior, in zeflemea, 42% din populatia Botosaniului care doreste sa mearga la vot si care isi exprima un punct de vedere clar: doreste o schimbare in Botosani si isi anunta intentia de vot pentru Ovidiu Portariuc, reprezentantul USL - adica al PNL, PSD si PC. (…) Luati de ultimele evenimente, prietenii lui Flutur din PDL au uitat probabil zecile de mii de oameni care au iesit in strada doar acum o luna si au cerut peste tot in Romania, ca si in Botosani, tocmai renuntarea la acest mod de a guverna "la misto" si cu dispret fata de oameni".

Urmează, iarăşi, mesaje către electoratul botoşănean pe care, din nou spunem, le aşteptăm cu nerăbdare în dezbaterile ce vor avea loc înaintea alegerilor locale.

Până atunci, domnilor, mesajul alegătorului este clar: lupta politică se duce în Parlament (unde avem nevoie de legi clare, de oameni pregătiţi, nu de greve politice sau orgolii personale. Vorba lui Ion Iliescu: Nu se părăseşte câmpul de luptă!), în consiliile judeţene şi locale (unde fiecare ales trebuie să voteze în numele său, nu al şefului de partid), în instituţiile statului (unde vrem să vedem manageri oneşti, cu frică de Dumnezeu, nu cu vertebre îndoite sub povara pelerinelor politice).

 
 

(Cafegiul apolitic)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
69

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
810

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
233

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...