USL a găsit înlocuitor pentru Marga, la şefia ICR

USL a găsit înlocuitor pentru Marga, la şefia ICR
După forţarea demisiei lui Andrei Marga de la şefia Institutului Cultural Român, USL a agreat numele lui Lilian Zamfiroiu pentru a prelua preşedinţia instituţiei. Propunerea ca diplomatul Lilian Zamfiroiu să fie noul preşedinte al ICR a fost confirmată pentru gândul.info de senatorul PSD Georgică Severin, şeful Comisiei de Cultură din Senat.
 
Nominalizarea lui Zamfiroiu va ajunge mâine în Biroul Permanent al Senatului, ulterior, acesta urmând să fie audiat în Comisia de Cultură şi mass-media.
 
"Este propunerea USL ce va fi înaintată marţi Biroului Permanent al Senatului după care vom audia candidatul şi îl vom supune aprobării plenului Senatului probabil miercuri, bineînţeles dacă va trece de audieri", a explicat Severin.
 
Lilian Zamfiroiu este adjunctul lui Nicolae Manolescu la delegaţia României pe lângă UNESCO, la Paris.
 
Întrebat care este explicaţia pentru care USL a optat în primul rând pentru un diplomat, senatorul Georgică Severin a invocat relaţia pe care acesta va trebui să o aibă cu MAE. Lipsa de colaborare cu ministrul de Externe, Titus Corleţean, a fost menţionată de Andrei Marga, într-un interviu acordat gândul, înaintea demisiei, ca explicaţie pentru disfuncţionalităţile grave pe care i le-a reproşat premierul Victor Ponta.
 
  "Sarcina ICR este să promoveze cultura pe plan extern. Preşedintele ICR are nevoie de contacte externe, trebuie să asigure colaborarea instituţională în primul rând cu Ministerul Afacerilor Externe, chiar şi cu Senatul. Rolul preşedintelui este de manager, nu este acela de a-şi promova un cult al personalităţii", a explicat Severin, pentru gândul.
 
Senatorul USL, a evitat să clarifice dacă nominalizarea vine dinspre PSD sau dinspre PNL, arătând însă că ministrul de Externe îl vrea pe Zamfiroiu la ICR. "Este propunerea USL, a fost agreată de USL. Din câte ştiu domnul Corlăţean a fost încântat".
 
Numele viitorilor vicepreşedinţi nu a fost încă negociat în interiorul USL.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
166

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
591

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
233

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...