USL a contestat in instanta candidatura lui Contac la parlamentare!

USL a contestat in instanta candidatura lui Contac la parlamentare!
Reprezentantii USL Botosani au contestat, la Tribunalul Botosani, candidatura lui Constantin Contac.

"Am contestat in instanta candidatura domnului Contac pentru ca oricum era inutila, in cazul in care ar fi castigat Colegiul. Senatul nu ii valida mandatul. Ocupa fara rost un loc pe buletinul de vot. Atata timp cat instanta hotaraste interzicerea unor drepturi electorale, eu cred ca asa e corect", a declarat Sergiu Burlacu, reprezentantul USL in Biroul Electoral Judetean.

Constantin Contac se va regasi pe buletinul de vot la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Acesta si-a depus candidatura pentru un mandat de senator pe Colegiul 3 Botosani luni, Biroul Electoral de Circumscriptie dand o decizie prin care candidatura acestuia a fost acceptata, la acea data fiind intrunite toate cerintele impuse de lege in ceea ce priveste candidatura sa. Intrucat termenul de depunere a contestatiilor in ceea ce priveste candidatura a expirat, aceasta ramane in continuare valida.
 
In plus, legea nu prevede ce se intampla cu o persoana care si-a depus candidatura, aceasta i-a fost acceptata, iar ulterior a primit o condamnare cu executare.
 
"Noi nu putem interveni. Odata ce o candidatura a ramas definitiva, noi nu avem cum sa mai intervenim. Noi am dat decizie si i-am acceptat candidatura. El ramane pe buletinul de vot", a declarat judecatorul  Lacramioara Axinte, presedintele Biroului Eletoral Judetean.
 
In cazul in care insa Constantin Contac ar iesi castigator pe Colegiul pe care candideaza, rezultatul nu va fi validat, intrucat, potrivit hotararii judecatoresti date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, acestuia i se interzice dreptul de a fi ales pe o perioada de doi ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
40

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
113

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
88

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...