USL a contestat Guvernul Ungureanu la Curtea Constitutionala

USL a contestat Guvernul Ungureanu la Curtea Constitutionala
USL a depus joi o sesizare la Curtea Constitutionala in care si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care au decurs audierile ministrilor din guvernul Ungureanu in comisiile in care nu a existat cvorum.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa (foto), a declarat, joi, la Antena3, ca avizele comisiilor de specialitate sunt consultative, dar obligatorii, potrivit Constitutiei, ori, in cazul mai multor ministri, audierile s-au desfasurat fara cvorumul de sedinta necesar, din cauza absentei parlamentarilor PSD si PNL.

"Nu s-au respectat normele consitutionale si procedurale, in sensul ca in comisii nu a existat cvorum, nu s-au elaborat avizele, s-au redactat doar procese verbale. Nu este corect, avizele sunt consultative, dar obligatorii", a subliniat Dusa, exprimandu-si speranta ca magistratii Curtii Constitutionale vor da dreptate USL.

"Urmeaza ca cei de la Curte sa dezbata si, daca vor constata ca nu s-a respectat procedura si normele constitutionale, sa dea o hotarare in acest sens. Procedurile legate de ce va urma nu exista inca, dar probabil ca, in motivare, CCR ne va indica ce sa facem", a mai adaugat deputatul PSD, referindu-se la ce se va intampla cu guvernul Ungureanu in cazul in care judecatorii constitutionali vor decide ca au fost incalcate procedurile de la investirea noului Executiv.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la scurt timp, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca este dreptul Opozitiei de a sesiza Curtea Constitutionala, chiar daca in acest caz "suntem la limita".

"Este dreptul Opozitiei sa incerce sa obstructioneze functionarea puterii politice, au facut-o tot timpul(...) Dar nu avem nicio problema, nu exista niciun motiv, din punctul nostru de vedere sansele USL sunt zero pentru ca guvernul Ungureanu este constitutional", a punctat Sever Voinescu, la cererea jurnalistilor.

Emil Boc a demisionat luni, 6 februarie, din functia de premier, iar in doar trei zile, guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit prin votul Parlamentului.

Aflati in greva parlamentara, parlamentarii USL au lipsit de la audierile ministrilor propusi in comisii, iar in unele dintre ele nu a existat cvorumul de sedinta necesar, caz in care nu au fost date avize, ci doar s-au incheiat anumite procese verbale cu prezenta si votul celor care au participat la audieri, scrie ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
102

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
150

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...