URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 6 noiembrie - 12 noiembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 6 noiembrie - 12 noiembrie
BERBEC

Pentru cei născuţi în semnul berbecului lucrurile par să se îndrepte spre bine. Marte, patronul lor, se află într-un semn de foc, dinamic şi le imprimă şi lor acelaşi fel ardent de a trăi. Dar, va intra şi Mercur într-un semn de foc, dându-le acestora o capacitate bună de a gândi şi acţiona, adecvată, rapidă şi eficientă.
Este un moment bun pentru aceşti nativi pentru a rezolva o serie de activităţi care presupun mişcare, circulaţie, rapiditate, decizii promte, concentrare sau disponibilitate pentru relaţii noi, unele surprinzătoare sau pentru schimbarea peisajului.
Este momentul schimbărilor de viaţă, al înnoirilor sau al debarasărilor de rutină, de trecut, de prăfuit, de şters, de plictisitor. Berbecilor începe să le placă să traiscă, se regăsesc pe ei într-o dinamică pe care au pierdut-o. Regăsesc şi cadenţa, regăsesc chiar şi plăcerea de a face lucruri pentru care, până nu demult, nu mai aveau nicio tragere de inimă. De exemplu să facă curăţenie, să facă sport, să ţină diete, să facă o serie de drumuri menite să-i pună în contact cu rude, prieteni, cunoscuţi de care se îndepărtaseră, se înstrăinaseră fără să fie vorba de o ceartă, de o nemulţumire sau să fie ele reflexul unei atitudini pornite din interior, ca un fel de răfuiaşă şi revanşă – îţi arăt eu ţie, nu mai vorbesc cu tine toată viaţa.
Nu despre asta este vorba. Berbecii, nici pe departe nu au trăit într-un astfel de context, aşa încât acum îşi doresc să pună punct unor stări confuze, complicate, ambigui care lor le repugnă, structural le repugnă.
Luna este un aliat de nădejde, le dă şi subtilitate, le dă şi voioşie, le dă şi capacitate de a se fixa într-un proiect. Cei mai hărnicuţi şi cei mai eficienţi vor fi ei pe 10 şi 11 noiembrie când se vor fixa într-o decizie sau îşi vor propune un scop pe care apoi îl vor urma nedezminţit.
Mai spectaculoasă poate să fie ziua de 12 noiembrie şi, ulterior, de 13 noiembrie pentru că îi aduce în preajma unor prieteni deosebiţi sau împrejurările în care cunosc nişte oameni deosebiţi sunt şi ele de poveste, aproape de necrezut ca nişte naraţiuni vânătoreşti. Vor fi în preajma unor vedete, unor figuri de prim-plan, ei vor fi flataţi, vor avea şi un beneficiu de imagine sau un câştig social, dar rămâne întâlnirea în sine cea mai importantă experienţă umană.
Este un moment al deblocării unor situaţii conflictuale. Această ipostază nu se termină în săptămâna care vine, continuă această disponibilitate până pe 18 noiembrie. Berbecii au în felul acesta posibilitatea să se împace cu soţul sau soţia, să atenueze nişte animozităţi, să facă să dispară nişte antipatii, să se împrietenească cu duşmanul, să facă pact cu rivalii şi să bată palma cu o serie de persoane cu care se aflau pe nişte poziţii de adversitate destul de puţin motivate.

Unii se pot împăca la tribunal, alţii se pot împăca în urma diligenţelor unor avocaţi, rude sau prieteni care îi vor consilia să îşi revizuiască poziţia retractând tot ceea ce au considerat şi ei la un moment dat a fi o eroare de tactică sau de dialog.

Ei nu vor face decât să se poziţioneze mai inteligent. Se vor şi proteja, nu vor mai fi vulnerabili, nu o să li se mai facă reproşuri şi mai ales nu o să li se mai scoată mereu în faţă că au o vină de maximă amploare, faptul că şi-au trădat nişte prieteni, nu au fost cooperanţi, au stricat un parteneriat, ori erau cât pe ce să pună în pericol bunul mers al unei firme, al unei cooperări.

Poate că felul lor furtunos de a fi a creet nişte valuri dar la urma urmei şi aceste valuri sunt bune, îi obligă şi pe unii şi pe alţii să se reaşeze, să se preţuiască mai bine, să se cunoască mai profund şi în felul acesta să se consolideze o relaţie.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului, cea mai complicată zi este 6 noiembrie. Momentul de Lună Nouă aduce pe Casa parteneriatului, a duşmanilor, a rivalilor, sau a partenerilor stabiliţi printr-o relaţie contractuală o schimbare drastică şi radicală.
O modificare deloc mulţumitoare sau deloc profitoare. Nimic bun nu poate contura în viitor plecând de la acest context astral. Ziua de 7 noiembrie nu face decât să valorifice, să prelungească ori să consolideze ceea ce deja este consfinţit pe 6 noiembrie. O realitate care ţine de stricarea unui contract, uneori chiar fără să fie rupt din punct de vedere juridic. Dar el este rupt de fapt, prin voinţa uneia sau ambelor părţi semnatare. Nativii din semnul Taurului sunt încercaţi în această perioadă din destul de multe puncte de vedere. Mai întâi este acest plan, al relaţiilor care au fost stabilite printr-un contract, al duşmăniilor care nu au nicio legătură cu contractul, sunt pur şi simplu o stare de spirit.
Apoi este vorba de toate conflictele care pot să conducă, prin acutizare, la un proces sau împing spre un conflict ce va fi soluţionat în justiţie dacă întreaga complexitate a faptelor nu este foarte bine administrată.
În zilele de 8 şi 9 noiembrie se accentuează riscul de la drumuri, călătorie şi o relaţie proastă cu tot ceea ce ţine de foc, căldură, electricitate sau utilaje care dezvoltă căldura.

Pe 10 şi pe 11 nativii vor fi trişti, închişi în ei înşişi, gânditori, retractili, retractari şi în această izolare vor încerca să găsească un element de consolidare a propriei personalităţi sau a unui drum care trebuie aşezat într-un anume fel, pe termen lung, într-un fel solid, fără riscuri.

Ziua de 12 noiembrie aduce schimbări, poate o anume relaţie nu neapărat bună cu casa muncii. Pot apărea surprize, veşti care destabilizează, sau sentimente exacerbate, de orgoliu, de mânie, de vanitate sau de revoltă. Această stare de clocot se va continua şi în ziua de 13 noiembrie, aşa încât sfârşitul săptămânii este unul în forţă.

Îi determină pe aceşti nativi să ia decizii bruşte, să-şi schimbe părerea, să afle lucruri care îi destabilizează, îi descumpănesc şi îi obligă să aibă reacţii adverse sau reacţii contrare sau atitudini contradictorii faţă de poziţia pe care au avut-o faţă de un subiect, un om sau o decizie la începutul perioadei pe care o analizăm. Astfel că, dacă pe 6, 7 noiembrie gândeau şi simţeau într-un fel, pe 12 şi 13 noiembrie ei vor fi obligaţi să îşi revizuiască întreaga atitudine, deciziile, direcţia sau metoda.

În cursul săptămânii viitoare, planeta Venus va reveni în casa muncii, dar fiind retrogradă, aduce tot felul de complicaţii, ghinioane, neşanse, încurcături sau tot felul de ambiguităţi, legate de o relaţie de muncă. Aspecte neclare, complicate, claie peste grămadă, imposibilitatea de a se pune ordine într-un haos declanşat de evenimente sau declanşat de o persoană care patronează evenimente complicate, care au straturi şi substraturi.

Aş îndrăzni să spun că zilele de 6 şi 7 noiembrie îi pun faţă în faţă pe aceşti nativi cu sentimente dintre cele mai contradictorii cu privire la prietenie, solidaritate, fidelitate, sinceritate, corespondenţă spirituală. Vor fi şi lucruri bune, dar şi lucruri rele, şi mă tem că multe dezamăgiri, multe trădări şi multă antipatie se poate naşte în această perioadă dacă există un amestec între muncă şi prietenie, între prietenie şi speranţă, sau între nevoile imediate ale unui Taur şi cei care îl înconjoară. Acesta îşi mai pune nădejdea într-o serie de oameni şi, probabil, că zilele de 6 şi 7 sunt menite să funcţioneze pe principiul unui par care este suficient la un car de oale.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia gemenilor se petrec o serie de evenimente care schimbă regimul de viaţă. El devine mai coplicat, mai agresiv şi îi obligă pe aceştia să se implice într-o serie de situaţii care nu mia pot fi tratate cu indiferenţă sau cu superficialitate.

De data aceasta este o adevărată bătălie. Pe deoparte aceşti nativi au parte de provocări la nivel partenerial. Unele pot fi traduse prin ceea ce se cheamă pe româneşte ceartă. Alteori pot să degenereze în ceea ce se cheamă tot pe româneşte scandal. Alteori şi mai grav, depinde acum de nativi, de vârstă, de educaţie, de mediu social, se poate ajunge până la violenţă fizică.

Nu sunt excluse accidentele trupeşti care sunt consecinţele fireşti ale unor acte de agresiune care ar trebui să fie punctul final al unui conflict sau punctul foarte grav la care s-a ajuns după care părţile ar trebui să înceteze ostilităţile şi să-şi revizuiască atitudinea. Din păcate lucrurile însă nu se vor petrece aşa pentru că dacă se ajunge la agresiune fizică atunci conflictul este uriaş. Pentru unele persoane dacă au oarecare imagine publică se poate vorbi de conflict în presă de exacerbare prin cuvinte, declaraţii, mărturii, replici, interviuri şi aşa mai departe.

Dacă nu sunt persoane publice atunci este vorba de aceleaşi depoziţii, mărturii şi declaraţii dar făcute în faţa unui organ de anchetă sau chiar în faţa unei instanţe. Mai există şi a treia ipostază ca o serie de conflicte să înceapă acum şi să nu se sfârşească atât de repede pe cât şi-ar dori părţile, să cunoască o perioadă de acalmie şi în această adormire să se coacă tot felul de alte premize ale altor conflicte care divergente să împingă nativul spre tot felul de situaţii neprevăzute aşa cum se întâmplă la biliard când o bilă loveşte alte două- trei bile şi se creează un întreg carambol. Într-o astfel de situaţia ar trebui să se aştepte unele persoane să se refacă întregul traseu al conflictului, să se reîntoarcă în anume ipostaze, să retrăiască ceea ce credeau că este definitiv îngropat.

Aspectul este foarte prost pentru că este violent, puternic şi deloc versatil, ba chiar este categoric, atunci când avem de-a face cu procese, anchete, percheziţii, descinderi, arestări sau tot felul de situaţii pe care le putem denumi incendiare. Zielele de 8 şi 9 sunt chiar foarte proaste. Mai speciale pot să fie considerate zilele de --- noiembrie când o serie de probleme de sănătate pot să devină o realitate, o serie de bănuieli sau de spaime să primească un nume adică un diagnostic sau diagnosticul să fie încadrat într-o serie de consideraţii medicale ce dau certitudine unei stări pe care bolnavul nu şi-o cunoştea cu adevărat.

Pe el doar îl durea undeva sau avea o jenă sau era nemulţumit de o anume secvenţă din organismul dar nu avea viziunea de ansamblu, nici cauza şi nici evoluţia. Acum din nefericire apar tot felul de veşti proaste. Sigur că de multe ori oamenii se sperie peste măsură când este vorba de sănătate, dar eu de data aceasta nu îndemn pe nimeni să trateze nici cu măsură, nici cu indiferenţă nimic din ceea ce priveşte corpul lor. Organismul dacă funcţionează prost, cu siguranţă că în această perioadă nu numai că dă semne dar nu mai are de unde să reziste şi să atenueze simptomatologia sau să se refacă din mers.

De aceea ziua de 6 noiembrie, asociată cu momentul de lună nouă, poate să fie începutul unui lung tratament. Până nu demult credeau, pe baza unui diagnostic icomplet, fals, greşit, derutant, sau aupra căruia medicul însuşi avea un dubiu, într-o anume direcţie. Acum se stabilizează, se fixează şi se lămureşte pe deplin pacientul cât şi medicul. Probabil printr-un plus de probe medicale care nu mia pot să fie contestate.

De aceea se poate vorbi de începutul unei noi etape, într-o relaţie pacient-medic şi mai ales organism şi suferinţă. E bine să se ţină cont de tot ceea ce reprezintă potenţialul de pericol al acestei săptămâni şi a celor care urmează până în preajma datei de 22-23 noiembrie. Sunt multe analize care se fac cu substanţe de contrast şi acestea sunt toxice sau conţin particule radiante ori au un potenţial alergen. Într-o astefel de situaţie este indicat să se aştepte ca soarele să intre în zodia săgetătorului pentru a se evita reacţiile diproporţionate, intolerante la o serie de substanţe chimice sau prin şubrezirea organismului, prin potenţialul lor ridicat de a ataca anume zone, mucoase, secreţii, organe sau care pot să creeze o acutizare, să determine o agravare a bolii însăşi.

De aceea, o serie de pacienţi, mai ales dacă au suferit mai multe operaţii, sunt în vârstă, au sistemul imunitar scăzut ori poate chiar prăbuşit, este bine să evite ori să accentueze stările de suferinţă sau să inmulţească provocările şi atacurile pe corpul fizic. Este bine să aştepte un moment mai bun, mai blând, mai îngăduitor pentru tot felul de analize traumatizante. Pentru aceeaşi nativi din zodia gemenilor se pun destul de multe probleme legate de imagine. Ei vor să repare ceva, vor să recupereze, vor să impresioneze. Uneori le iese dar cu foarte multă greutate.


RAC

Pentru cei născuţi în semnul Racului începe să capete o importanţă deosebită în ansamblul evenimentelor personale, casa a şasea, legată de sănătate. De puţin timp acolo se află Marte care aduce inflamaţii, congestii, poate chiar pusee de febră, uneori infecţie, circulaţie accelerată a sângelui, pusee de hipertensiune, dureri musculare, inflamaţii ale articulaţiilor sau prin forţare musculară, de anume natură exerciţii sportive sau exerciţii de întreţinere făcute nejudicios, se poate ajunge la tot felul de traumatisme musculare, rupturi musculare, elongaţii şi afecţiuni osoase minore.

Încetul cu încetul aceste evenimente care se pot petrece, nu toate, şi nu tuturor, unora, se complică prin prezenţa planetei Mercur care poate să dea şi o altă dimensiune, una a percepţiilor personale care sunt hipertrofiate. Există un motiv de durere, dar pe unii dintre nativi îi doare foarte tare sau exagerează durerea atunci când o explică şi o descriu în faţa doctorului. Există motive de îngrijorare reală pentru că este o suferinţă, dar ei se prăpădesc cu firea. Această dilatare, această hipertrofiere a unor stări şi senzaţii are o motivaţie.

Pe de o parte, în semnul însuşi, care este un semn al dilatării şi congestiei sau al lipsei de măsură, dar are legătură şi cu o serie de şubreziri care s-au produs, probabil de-a lungul timpului în organism, şi acum nu le mai permite să fie obiectivi din punctul de vedere a conştiinţei de sine sau al percepţiilor senzoriale, după cum şi pragul durerii începe să fie altul decât în anii trecuţi. Probabil că tot provocat, organismul a început să devină hipersensibil. Acest prag al durerii începe să fie tot mai jos, astfel încât la cel mai mic impuls, la cel mai mic stimul, ei percep totul ca şi cum ar fi un traumatism şi un accident de proporţii.

Aceasta este componenta psihică fără însă a minimaliza o realitate trupească. Atenţie la toţi cei care fac tratamente la capătul cărora undeva, cândva, sângele este afectat. Deci, identificăm câteva ipostaze, nu le putem enumera pe toate, dăm doar o idee, o sugestie, o impresie sau o direcţie care să-i pună pe aceştia în gardă. Spuneam deci că este vorba de o medicaţie care poate să privească subţierea sângelui, adică anti trombocitele.

Medicamentele menite să menţină un echilibru între leucocite şi hematii. Medicamentele menite să asigure o cantitate de fier necesară în organism, fier care este purtat de sânge şi care poate, la un moment dat, să treacă prin momente complicate, printr-o metabolizare defectuoasă a fierului sau, implicit, a fixării vitaminei K, de aici o serie de tulburări de circulaţie, de irigare, mai ales periferică, sau tulburări pulmonare şi hepatice.

Apoi, este vorba de toţi cei care iau medicamente pentru scăderea colesterolului. O cantitate prea mare sau prea multe medicamente acumulate pot să creeze nişte efecte nedorite, cum ar fi rupturile de vase, hemoragiile superficiale, dar care numeroase, deja sunt un semn de alarmă, ori tot felul de tulburări de circulaţie prin subţierea excesivă a sângelui. Nu mai vorbim de tratamentele de tipul heparină care pot să creeze efecte nedorite şi consecinţe care să-l trimită pe pacient de-a dreptul în spital.

Prudenţă cu privire la cantitatea medicamentelor, prudenţă cu privire la calitatea lor. Este de preferat să daţi un ban în plus pe un medicament bun, făcut la sursă, de firma mamă, decât făcut la a şaptea mână, cu tot felul de derogări ale reţetei şi formulei originale, care iată creează efecte în organismul dumneavoastră.

Păziţi-vă de tot ceea ce înseamnă exces culinar, exces de activitate. Prea multă muncă, prea mult stat în picioare, prea mult efort fizic care să constea în ridicarea unor greutăţi, cărarea unor obiecte grele, complicare, pot să vă dea o serie de stări proaste fără să fiţi bolnavi. Alteori, pot să agraveze bolile pe care le aveţi în evoluţie.

Prin urmare, prin acumularea efectelor şi prin insistenta lor concentrare pe o zonă în organism, aceste energii care sunt valorificate şi direcţionate de către planetele din Săgetător pe un anume segment al organismului pot să creeze disfuncţii celor mai sănătoşi şi celor mai tineri dintre cei născuţi în zodia Racului.

Într-o altă ordine de idei ar trebui să vorbim de ziua de 6 noiembrie care le aduce acestora probleme afective, sentimentale, momente glorioase pentru unii, început de drum nou, o relaţie care începe să funcţioneze frumos, fascinant, sau într-un anume fel incredibil.

Li se petrec unor nativi din Rac situaţii cu care nu s-au confruntat, surprize emoţionale dintre cele mai speciale care ii motivează şi îi ambalează, intră fără să-şi dea seama într-o relaţie în totalitate, fără nici un fel de măsură, de precauţie, introducând în această relaţie, într-un chip destul de lipsit de înţelepciune sau de eficienţă atât trupul cât şi mintea, atât sufletul cât şi conştiinţa. Până la urmă rămân fără nimic.


LEU

O decizie, o hotărâre importantă, o turnură sau un început care se instalează peste voinţa celor născuţi în zodia Leului priveşte semnul casei. Modificări de statut sau de regim, unii devin proprietari, alţii devin chiriaşi. Unii rezolvă o chestiune subtilă, delicată, prin metode nespecifice, care nu sunt neapărat ilegale, dar nu sunt cele mai uzitate.

Alteori, aceeaşi nativi rezolvă o problemă locativă de patrimoniu, o chestiune domestică sau familială, cu foarte multă diplomaţie, cu o capacitate extraordinară de a aştepta momentul potrivit şi de a nu spune tot. De a spune foarte circumspect, si foarte bine calculat strict ceea ce trebuie, ceea ce este necesar pentru a se rezolva sau pentru a se debloca o chestiune care lor nu le face prea multă plăcere. Este o intervenţie subtilă, de o mare fineţe, am spune că lucrează chirurgical.

Pe 8 şi pe 9 noiembrie aceeaşi nativi au parte de multe motive de bucurie, de a se desfăşura în deplinătatea forţei fizice, mai ales dacă sunt tineri. Să facă sport, să ia parte la concursuri, să facă antrenamente intense, sau să fie performanţi si să câştige tot felul de concursuri, ori să fie în formă şi să fie remarcaţi de antrenori, ori de selecţioneri.

Zilele de 8 şi 9 noiembrie pot fi considerate nişte momente de maximă surescitare, de maximă împlinire, de satisfacţie deosebită ori de implicare în tot felul de contexte, de activităţi şi de performanţe care pot să îi aducă pe culmile fericirii. Doresc ceea ce este mai bun pentru ei, uneori reuşesc să cheltuiască bani mulţi, poate mai mulţi decât este necesar, chiar dacă acest aspect nu se vede pe hartă în acest moment, el este deductibil pentru că nu există plăceri fără să nu coste bani sau nu există acele tipuri de plăceri care pot să se nască şi în absenţa banilor, dar nu pe acest context astral şi înclin să cred că nu pentru cei născuţi în zodia Leului.

Pe 10 şi 11 sunt probleme enervante la locul de muncă. Muncă multă, grea, sarcini de serviciu antipatice, corvezi sau reacţii neplăcute în faţa unor condiţii de muncă stresante. Reacţionează brutal, trântesc, refuză, ridică tot felul de observaţii, fac tot felul de comentarii critice. Poate că nu este momentul cel mai indicat să ridice astfel de pretenţii sau poate că şi aici este vorba de o disproporţie. Nu sunt motivele chiar atât de supărătoare pe cât le fac ei, le colorează ei sau le amplifică ei.

Începând cu 12 noiembrie se pun probleme parteneriale, probleme de dialog şi elemente de surpriză. Sunt uneori stupefiaţi, alteori rămân muţi, blocaţi de uimire, de o serie de evenimente care se petrec în viaţa lor, fie de familie într-o pereche consfinţită sau nu la starea civilă. Este clar că trăirile sunt cele mai importante, dialogul este secundar sau este chiar inutil. De aceea spuneam că rămân muţi de uimire pentru că nici nu vor face efortul să rostească vreun cuvânt în faţa evenimentelor care îi iau pe sus. Transformările însă, atenţie, îi privesc şi pe ei şi oricât le-ar minimaliza, ca să le treacă mai uşor sau ca să nu se vadă că sunt loviţi, înfrânţi, răniţi ori jigniţi, sunt mai importante decât cred ei şi chiar decât văd cei din preajmă. Ecoul lor este unul puternic şi el va fi resimţit ca atare odată cu ianuarie, februarie 2011.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în semnul fecioarei prezenţa plantelor Mercur şi Marte în casa a patra, în semnul săgetătorului, nu este lucrul cel mai comod pentru ei. Dimpotrivă, putem spune că disconfortul se instalează în viaţa acestora. Casa devine un loc antipatic, aproape nu le mai face plăcere să ajungă acasă pentru că acolo se petrec tot felul de evenimente care îi nemulţumesc, îi jignesc sau îi pun în ipostaze dintre cele mai speciale.

Sunt obligaţi să îndure, să suporte, nu pot să ridice tonul, nu pot să intervină, nu pot să rezolve şi nu pot să modifice, este ca un fel de pacoste pe capul lor tot ceea ce se întâmplă. Pot să fie persoane străine care vin în viaţa lor şi nu mai pleacă. Pot să fie rude care intervin brutal în viaţa lor şi le-o complică în chipul cel mai special, aş zice deloc subtil, ba chiar grosier. De aici şi rost de ceartă, schimburi de cunvinte, de aici tot felul de observaţii care nu plac părţilor şi care nu fac decât să amplifice starea de disconfort.

Totul este acasă un motiv de nemulţumire, de ceartă, de enervare, poate chiar de violenţă. Uneori aceste firi răbdătoare reuşesc să îşi iasă din sărite, să trântească cu o farfurie de pământ, cu o carte de masă, cu un papuc după pisică, să trântească geamul, în fine, să-şi verse cumva nervii pe obiecte, ca şi cum aceastea ar fi vinovate de ceea ce se întâmplă în viaţa lor de familie. Din nefericire pentru ei sunt cu adevărat victime.

Nu au greşit, nu au provocat nimic, lucrurile ţin de un abuz sau de o lipsă de control a celor din afară care au invadat perimetrul foarte bine grădinărit şi păstrat până nu demult de aceştia. Ce şi-au zis unii – aha, e singur, nu are ce face, se plictiseşte, ia să mă duc eu într-o vizită, şi în loc să stea două zile sau trei, stă trei luni sau trei săptămâni.  Îi încurcă viaţa, îi încurcă liniştea, îi încurcă preocupările şi gândurile, îi dă peste cap bioritmul aşa încât lucrurile sunt de natură să degenreze spre un conflict pe cinste şi care conflict dacă se va ivi nu se va stinge prea uşor.

În momentul în care îşi vor da seama ce iese şi că e bine să pună surdină pe această dispută gratuită, stupidă şi la urma urmei într-un anume timp rezolvabilă, fecioarele îşi vor da seama că nu e chiar aşa şi că sunt obligate să mia îndure încă o săptămână şi încă o săptămână şi încă o săptămână şi uite aşa o să se termine 2010 şi ei tot vor îndura şi vor suferi, sperând ca acest context astral să treacă. Ca orice lucru are epuizarea şi termenul limită care îi este destinat aşa încât de anul nou se vor linişti şi ei.

Momentul de lună nouă priveşte o casă a comunicării şi ea foarte alterată, şi ea foarte răscolită, şi ea foarte nemulţumită. Firile acestea răbdătoare cum spuneam şi tăcute încep să vorbească şi când deschid gura spun numai lucruri care nemulţumesc, ustură, dor, pun degetul pe rană dar într-un chip lipsit de delicateţe şi chiar dacă ei spun lucruri adevărate poate că nu este momentul oportun sau forma are o anume duritate, o brutalitate, o lipsă de menajamente, de înţelegere sau de delicateţe încât răneşte în stânga şi în drepta.

Putem constata că pe harta celor născuţi în zodia fecioarei există victime directe şi colaterale şi pe o parte şi pe alta. Nu încercaţi să plecaţi la drum pentru că drumurile sunt dotate cu viclenie. Există viclenie şi păcăleli la tot pasul. O serie de lucruri se revelează a fi exact contrariul celor pe care le-au estimat aceşti nativi când au plecat. Una au vrut, alta a ieşit. La drum lucrurile se limpezesc, când stau pe loc sau când se închid în casă crezând că în felul acesta limitează sursa neplăcerilor, lucrurile, culmea, se deblochează sau se simplifică.


BALANŢĂ

Revenirea planetei Venus în zodia Balanţei nu cred că este lucrul cel mai bun care poate să fie regăsit pe harta săptămânii viitoare pentru nativii care s-au născut în acest semn zodiacal. Îi aduce în ipostaze pe care le-au mai trăit şi care nu sunt convenabile, ba chiar unele sunt jenante şi chiar enervante. Trebuie să facă faţă unor situaţii care se reeditează şi această retrăire lor nu le aduce nici un fel de beneficiu, nici un fel de entuziasm. Au senzaţia că nu se mai termină cine ştie ce povară pe care au dus-o şi care credeau că s-a epuizat ori s-a consumat povara în sine încât situaţia nu mai este chiar aşa de grea.

Începând cu 6 noiembrie, atenţie, pentru aceşti nativi se pregăteşte ceva din punct de vedere financiar. Spun că se pregăteşte în sensul în care lucrurile sunt hotărâte. Se emit acte, se emit decizii, se emit înştiinţări, se hotărăşte (...) fără să fie consultaţi, fără să fie întrebaţi, fără să avertizaţi, fără să fie pregătiţi. Sigur că sunt luaţi prin surprindere, dar nu aceasta nu este partea cea mai importantă, ci faptul că acest demers tacit, în secret, are şi o doză de vinovăţie sau de ilegalitate.

De aceea, ar trebui să priviţi cu foarte multe circumspecţie tot ceea ce vine pe segmentul banilor, câştigurilor, datoriilor, ratelor, cotelor, dividendelor, beneficiilor de orice fel. Fie cele pe care trebuie să le plătiţi, fie cele pe care trebuie să le primiţi. Orice fel de relaţie materială în această perioadă suferă de un viciu, şi nu este un viciu care să provină din neatenţie, din naivitate, ori din lipsă de experienţă, ci dimpotrivă. Dintr-o extremă abilitate a unora de a întoarce legea în favoarea lor, încât ei să fie avantajaţi şi nativii din Balanţă dezavantajaţi. Uitaţi-vă la contracte cele de muncă, la clauze, cele noi, la tot felul de amendamente şi adaosuri de completări şi intervenţii. Au impresia că aşa trebuie, este normal, asta suportă toată lumea, astea sunt vremurile. Şi în realitate să nu fie aşa. În Realitate să fie o uriaşă smecherie care se produce pe spatele lor, o păcăleală, o escrocherie, o spoliere, este totuşi o încălcare, este o nedreptate, este o manevră, cum ar zice Caragiale "o manoperă grosolană" e chiar grosolană.

Într-un târziu se va vedea că acum ea a fost doar ţinută în secret, dar este făcută într-un fel meschin, urât şi vulnerabilizant pentru ambele părţi, aşa încât este bine să nu lase aceste elemente să creeze prea multe efecte economice sau juridice, să nu fie consfinţite de timp şi rutină, de experienţă sau de cantitatea uriaşă de acte care s-au emis în numele acestor elemente care modifică o înţelegere iniţială. Este bine să intervină repede, să curme răul cât se poate de curând pentru a nu permite o anume incetăţenire, o anume transformare în tradiţie, în obicei, a unui lucru care trebuie sancţionat.

De asemenea, sunt destul de bine aspectate toate discuţiile cu componentă principială, justiţiară, juridică, menită să pună lucrurile pe tapet, să corecteze, să redreseze evoluţia unor relaţii interumane, să pună pe un alt cadrul juridic un contract, o participare sau o chestiune.

E posibil ca în preajma datei de 7 noiembrie, cu o marjă de toleranţă de câteva zile minus sau în plus, să se fi pregătit un document care să fie înaintat spre aprobare, spre validare, spre publicare sau spre trecerea printr-o serie de filtre ale unor instituţii care să consfinţească existenţa lor de fapt. Fără să se facă nici un fel de publicitate, ele pot trezi în faţa probleme care nu doar din punct de vedere financiar să nu o mai poată repara, ci si din punct de vedere profesional. Să fie mutaţi fără să li se spună într-un alt departament, să li se modifice salariul, atribuţiile de serviciu sau calitatea, rangul, gradul, demnitatea, ca şi cum ar fi sancţionaţi, ca şi cum ar fi traşi deoparte, sau pot să fie sacrificaţi în foarte bună regulă în ideea în care câte un şef foarte deştept vrea să scape de o serie de persoane indezirabile din preajma lui, fie sunt competitivi, fie sunt prea corecţi şi reprezintă o piedică, fie sunt nişte rivali de temut cu o ascensiune profesională.

Şi atunci creează un departament de-a dreptul inutil, departament acoperit de ridicol, face bancuri şi comentează peste inţiative şi acolo mută, cică pe post de avansare, aceşti indezirabili pe care îi trage pe linie moartă şi în felul acesta îşi curăţă locul spre o ascensiune fără opoziţie şi fără competiţie.

Dar, de-acolo revenirea celor născuţi în Balanţă în locul, în statul, sau în centrul activităţii se face foarte greu. De aceea, spuneam că se pregăteşte ceva în taină şi trebuie să verificaţi foarte bine ce se întâmplă cu dumneavoastră, cine vă manipulează existenţa şi destinul.


SCORPION

Pentru cei născuţi în scorpion este mai mult decât evident faptul că ziua de 6 noiembie reprezintă un eveniment, şi încă unul mare. Luna nouă care se aşează pe semnul lor le aduce o dechidere deosebită, le aduce semne pe drumul vieţii care nu sunt deloc de neglijat. Aceste semne reprezintă etape care trebuie să fie parcurse, trebuie să fie arse până la capăt, trebuie rezolvate chiar dacă sunt bune, chiar dacă sunt rele, chiar dacă sunt încărcate de enigmă sau chiar dacă reprezintă un blocaj. Nu se încurcă scorpionii de un nod gordian, nu se încurcă de nimeni şi de nimic aşa încât nu aceasta este teama astrologului.

Teama astrologului este o anume încărcătură puternică ce colorează aceste evenimente cu tot felul de alte conotaţii. Insist asupra domeniului afectiv care este de foarte mult timp dominant pentru aceste persoane. Sufletul, inima, psihicul, subconştientul, sentimentele, emoţiile, trăirile, feelingul, totul a fost până acum pentru aceşti nativi o supapă  pentru rezolvarea multor neputinţe şi nefericiri sociale sau profesionale- nu am bani dar sunt fericit, nu sunt director dar am două iubite şi amândouă mă iubesc sau cine ştie câte alte persoane care reprezintă pentru nativi motive de echilibru sau de refugiu sufletesc.

Acum lucrurile se complică printr-o componentă familială care aduce un accent special, îi responsabilizează, îi mai cheamă la ordine. Pe de altă parte se asociază cu un soi de sete, de fericire, de satisfacţie, de implicare în tot felul de situaţii care le dau lor motive de tremur interior. Vor să asculte muzică dar numai cea care îi aduce în situaţia să aibă lacrimi în ochi, vor să mănânce dar numai lucruri iuţi, sărate, piperate, cu gust special, lucruri exotice, mâncăruri aduse de peste mări şi ţări într-o serie de restaurante care gătesc într-un anume fel aşa cum acasă evident nu se găteşte.

Doresc să aibă parte de senzaţii tari cum ar fi câştigurile la cărţi, la jocuri de noroc, în aşa fel încât să îi strivească pe partenerii de la masa la care s-a aşezat, satisfacţia de a le lua toţi banii, de a le arăta cum se joacă şeptică. Este un mement în care aceşti nativi vor să facă o demonstraţie de forţă, nu pe un plan ci pe toate planurile. Este un soi de totalitarism afectiv ceea ce se petrece cu aceşti nativi. Vor tot şi detoate, vor să demonstreze că sunt în stare să fie perfecţi, performanţi, învingători.

Pe principiul că sfinţesc locul vor face tot felul de demersuri pentru a atrage de partea lor beneficiul energiilor pozitive, al bisericii, al preoţilor, al călugărilor. Vor face tot felul de demersuri care pentru unii par puţin nejustificate sau lipsite de logică. De exemplu doresc să îşi şteargă o serie de păcate prin tot felul de gesturi care acum, în acestă clipă, nu au logică. Să înceapă să ţină post, să ţină regim, să facă penitenţe, o penitenţă a tăcerii de exemplu, să se abţină de la o serie de alte plăceri pentru a le spori pe celelalte, să facă tot felul de gesturi menite să le cureţe biografia interioară, să se spovedească, să facă gesturi mărinimoase pentru a şterge impresia şi amintirea unor gesturi nefericite sau carenţiale care le-au cam stricat dosarul.


SĂGETĂTOR

Pentru Săgetător se adaugă un partener de nădejde săptămâna viitoare. Prezenţa lui Mercur în Săgetător este benefică pentru aceşti nativi, le dă spor la discursuri publice, la exprimarea verbală, la oralitate, la vocalitate sau la capacitatea de a interpreta, de data asta nu este nici o ironie, partituri muzicale sau roluri în teatru şi film.

Săptămâna nu este complicată pentru aceşti nativi. O serie de probleme, dar ele sunt deja cunoscute, nu sunt o noutate, legate de regimul banilor cu o anume meditaţie profundă şi deseori tristă asupra condiţiei banilor care nu ştiu cum se face dar niciodată nu rezistă să stea în buzunarul unui Săgetător. Întotdeauna zboară şi se volatilizează. Este o meditaţie umoristică, îşi fac singuri catrene, epigrame şi ironii, cu privire la capacitatea lor de a cheltui repede şi nu întotdeauna bine şi inspirat un ban pe care îl au sub formă de depozit bancar sau sub formă de mică economie.

De altfel, noţiunea de economie este contradictorie cu natura zodiei care este una a risipirii, a dăruirii şi a generozităţii. Soarele lor cu planetele din Săgetător realizează destul de multe cuadraturi cu planetele din Peşti, ceea ce înseamnă că sunt probleme de familie, sunt îngrijorări, sunt necazuri, sunt implicări sau sunt foarte multe elemente care îi solicită. Trebuie să fie prezenţi să rezolve un teanc de treburi. Cred că toţi aţi observat că există în fiecare familie câte un Săgetător care rezolvă tot.

El se duce, el cară, el plăteşte, el vorbeşte, el se ceartă, el dă telefon, el îşi pune obrazul, el salvează, el cară copii mici care au adormit în braţe, el duce bătrânii la spital care nu se mai pot deplasa, şi uite aşa. Este celebra generozitate şi celebrul spirit de familie care îl animă pe orice Săgetător. De altfel, despre bărbaţii se spune că sunt şefii de clan, şefii de familie care domină zodiacul prin capacitatea lor de a se ocupa de lucrurile mari, de coeziunea familiei, de problemele importante pe care le iau de pe umerii firavi ai celor care nu pot să le rezolve şi le adaugă pe umerii lor solizi.

De obicei Săgetătorii sunt structuri voinice din punct de vedere trupesc şi rezistente fizic, mai rezistente uneori chiar decât cei născuţi în zodia Berbecului, astfel încât întotdeauna la propriu şi la figurat pe umerii unui Săgetător vei vedea tot felul de poveri, cele mai multe dintre ele provin din sarcinile da familie. De aceea, spuneam că săptămâna nu aduce nişte lucruri noi, decât poate o împovărare deosebită, este un moment al acumulării, a tot  felul de datorii, unele morale, altele familiale, altele sociale, altele materiale, cu privire la membrii de familie.

Atenţie la zilele de 6 şi 7 când sănătatea le poate crea probleme. Unele pot să ţină de acest moment al toamnei , al frigului, al gripei şi al răcelii, cu toate organele implicate în desfăşurarea unei viroze. Alteori, poate să fie vorba de aparatul renal sau urinar, ori pentru femei regimul endocrin, sistemul hormonal şi regimul lichidelor în organism.


CAPRICORN

În ceea ce-i priveşte pe Capricorni este posibil ca din a doua parte a săptămânii viitoare să se producă o situaţie oarecum hazlie. Ei să fi refuzat o ofertă, o propunere de loc de muncă, de serviciu, de funcţie, de atribuţie. Iar acum să se răzgândească şi să se ducă şi să întrebe "mai este valabilă oferta dumneavoastră?".

Sigur că nu este cea mai bună formulă de a începe o relaţie de muncă, poate nu este nici cea mai bună poziţie din perspectiva căreia să negocieze o serie de elemente necesare într-un contract, dar este totuşi o oportunitate şi dacă ea se iveşte înseamnă că toate celelalte elemente colaterale care ar putea greva colaborarea nu mai sunt demne de luat în seamă, cum ar fi: comentariile uşor răutăcioase ale celor din jur, o observaţie sau un surâs, ori o punere la punct chiar a celui intervievat aşa încât este bine să treacă peste toate animozităţile sau neplăcerile care pot să provină dintr-o astfel de derută personală care a durat câteva săptămâni şi să ţină cont de faptul că dacă o planetă se întoarce şi le deschide uşa chiar nu face acest lucru gratuit.

O planetă când deschide o uşă, deschide o oportunitate, şi înseamnă că realizează premisele dregerii unui destin sau unui drum care s-a încurcat, s-a împotmolit ori a fost părăsit î defavoarea altuia care nu conduce nicăieri. În felul acesta se pot corija erorile de opţiune sau neputinţele în fixarea într-un proiect din varii motive, cândva, cumva. Eu zic să lăsaţi deoparte reticenţele şi jena, să vă înarmaţi cu răbdare şi chiar să fiţi pregătiţi să treceţi printr-o situaţie mai puţin agreabilă care odată epuizată se va şi sfârşi definitiv.

Ea nu va trena asupra dumneavoastră, în schimb veţi beneficia de o situaţie favorabilă pe care nu aţi intuit-o la timp, nu aţi apreciat-o cum se cuvine, poate nici n-aţi avut toate datele, informaţiile necesare, poate nu v-a atras nimeni atenţia cât de importantă este momentul, poate nu aţi realizat câte lucruri pierdeţi spunând NU la o ofertă sau poate că la data când aţi refuzat propunerea nu se petrecuseră toate acele evenimente de o anume gravitate şi importanţă care să vă fi dat viaţa de fiecare zi peste cap şi care să se constituie acum în motivele fundamentale pentru ca dumneavoastră să vă răzgândiţi.

Răzgândirea este şi ea o atitudine a conştiinţei, este o formă de a relaţiona şi de a reacţiona în faţa realităţii, este o formă până la urmă înţeleaptă de a trece de partea lucrurilor bune, adevărate, utile şi înţelepte. Mult mai stupid ar fi să refuzaţi şi acum şi să vă încăpăţânaţi să spuneţi NU la ceva ce poate să fie favorabil întregii dumneavoastră existenţe.

Pe 6 şi 7 noiembrie se pune problema unor relaţii personale şi unor situaţii mai puţin agreabile, dumneavoastră aflându-vă în prezenţa unor persoane care au funcţie sau care pot să ia o atitudine critică faţă de un gest de-al dumneavoastră şi să fie pe deplin justificat. Că v-aţi dus la un doctor şi vă ceartă, că v-aţi dus la o audienţă şi primiţi nişte observaţii, nişte atenţionări, că primiţi o sancţiune, că sunteţi într-un anume fel pus la punct, toate acestea ar trebui să fie privite cu o oarecare îngăduinţă pentru că reprezintă reacţia firească a unor oameni care, mai ales dacă sunteţi foarte tineri, au şi ei dreptul să aibă punctul lor de vedere, opinia lor, conduita lor, mândria lor şi care nu or să stea să vă menajeze la nesfărşit.

De aceea, treceţi peste această etapă, nu este chiar atât de greu de suportat o observaţie, un schimb de replici, dar păstraţi legătura. Nu purtaţi duşmănie, sau nu reacţionaţi ca un om plin de ranchiună, hrănit numai cu refulări pentru că nu veţi face o impresie bună şi chiar nu este în avantajul dumneavoastră.

Pe 8 şi pe 9 lucrurile tind să ia o coloratură mai veselă. Se poate pune problema unor informaţii care vin dinspre străinătate, a unor drumuri pe care trebuie să le faceţi în străinătate, a unor calcule şi mai ales a unor dubii, unii dintre cei care sunt născuţi în zodia Capricorn, nu ar sti încotro să se ducă, la ce să renunţe, la care direcţie să apeleze mai întâi, să se ducă într-un anume oraş, într-o anume ţară sau se ducă exact într-o direcţie diametral opusă.


VĂRSATOR

Pentru cei născuţi în zodia vărsătorului zilele de 6 şi 7 noiembrie sunt de rău augur. Aduc veşti proaste, întristătoare, alarmante, situaţia se agravează, se compică, se denaturează, lucrurile aluneacă înspre scandal, înspre conflict, înspre răfuială sau înspre o spoliere de un drept necesar. Cei născuţi în semnul vărăstorului pot să fie destabilizaţi de ceea ce aud mai întâi, pot pot să fie tulburaţi de reacţiile afective pe care evenimentele sau ştirile le au asupra întregii lor conştiinţe. Sunt tulburaţi de ingratitudine, sunt tulburaţi de mersul evenimetelor şi mai sunt luaţi pe sus de o serie de situaţii care îi depăşesc. Îşi evaluează puterile, comptenţele, atribuţiile şi îşi dau seama că nu pot să facă faţă.

Situaţia este peste forţa lor de reacţie din acest moment. Fie recunosc că nu au funcţia necesară sau greutatea ori puterea, că nu banii sau vârsta, că nu au pregătirea ori diploma necesară pentru a fi prezenţi, luaţi în calcul şi accpetaţi într-un loc.

Lezarea ţine de funcţie, rang, demintate, opinie publică, nume, renume, faimă şi totul nu aş spune că înclină săre discreditare cât mai mult spre indiferenţă, spre dispreţ şi spre neluarea în considerare a unor calităţi, vocaţii, sensibilităţi, talente şi atribute pe care acesştia le au cu adevărat, le au din plin, le-au manifestat, pe care le-au valorificat şi în contul cărora ajunseseră la un moment dat într-un statut.

Acum această depărtare este dureroasă, aduce suferinţă, aduce tulburare interioară majoră, revoltă. Cei mai tineri vor reacţiona foarte violent, foarte zgomotos, cei bătrâni se vor resemna, există o serie de persoane însă care nu vor sta cu mâinile în sân şi indiferent de vârstă şi de pregătire vor încerca să corijeze soarta, se vor lua la trântă cu destinul, zicând că destinul îl fac oamenii şi că oamenii pot să fie la rândul lor transformaţi în nişte unelte docile. Acuma rămâne de văzut câtă forţă are fiecare dintre aceştia şi la ce se angajează. Există şi fiinţe de statura lui Guliver pentru care această îndepărtare a unor duşmani este un fleac -  e suficient să le dea un bobârnac şi i-a spulberat. Pentru alţii însă este invers ca şi cum ar veni din lumea liliputanilor, aici pe pământ şi ar fi priviţi ca nişte furnici.


PEŞTI

Când este vorba despre peşti, astrologii cu toţii, ca niciodată, sunt de acord că perioada cuprinsă între 6 şi 7 noiembrie este una specială, de graţie pentru aceşti nativi din ultimul semn de apă. Practic o lună nouă pe casa a noua pentru cei născuţi în peşti însemnă începuturi la nivelul mentalului, al conştiinţei, noi trăiri, noi etape, noi provocări, noi satisfacţii, noi orizonturi, noi dorinţe, noi proiecte care nu sunt poate duse la detaliu şi finisate dar conceptul este spectaculos.

Tot felul de provocări, de informaţii, de inspiraţii şi de motivaţii. Se consideră că pe un astfel de context astral cei născuţi în peşti pot să dea dovadă de ambiţie şi de forţă de reacţie rapidă, ceea ce într-adevăr ar fi foarte bine. Nu mă alătur în totalitate acestui curent de opinie pentru că chiar dacă ţine de contextul trigonograţiei poate să aducă mai mult stres, poate să aducă dezamăgiri, poate să aducă succes dar ambalat în chin, în suferinţă, în lacrimi sau în singurătate, un fel de tristeţe a alergătorului de cursă lungă sau acea tristeţe a doua zi după succes, după ce obţii premiul.

De aceea, acesta este un tranzit pe  care eu îl consider foarte nuanţat şi el trebuie particularizat în funcţie de horoscopul fiecăruia, de ascendent şi de casele unde se aşează această combinaţie. Ea aşa în sine, sigură pe hârtie, pentru peşti, iarăşi devin circumspectă, nu pot să o denumesc bună în totalitate cât cu un potenţial favorabil sau cu anume doză de interes cu care poate să fie privită casa a noua.

În schimb zilele de 8 şi 9 noiembrie le aduc acestor nativi tot felul de motive de îngrijorare dar şi de afirmare. Trebuie să reacţioneze, să se hotărască, să decidă, să dea un răspuns, să se implice sau dimpotrivă să se desolidarizeze şi să treacă de o altă parte, a adevărului sau a existenţei lor. În mod normal dacă luăm întregul cer astral al săptămânii viitoare, cu toate evenimentele conţinute, se poate trage concluzia că pentru peşti se conturează premizele unei răsturnări de situaţie, să înceapă o viaţă nouă, o etapă nouă, şă-şi dorească de la ei altceva sau să se fi săturat de ei înşişi cum se zice în poveste ca măgarul de mere acre şi să nu mai vrea să vadă în preajma lor aceeaşi oameni, să nu mai trăiască pe baza aceloraşi coordonate, să nu mai mănânce aceeaşi mâncare, ei să nu mai rostească aceleaşi cuvinte, ei să nu se mai uite în oglindă şi să vadă acelaşi chip.

 

(Material complet pe evz.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
133

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
267

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
64

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...