URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 30 octombrie - 5 noiembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 30 octombrie - 5 noiembrie
BERBEC

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului există un avantaj astral care provine de la planeta Marte. În această săptămână şi în cele viitoare vor avea un beneficiu de energie, de voinţă, vor fi harnici, motivaţi, se vor implica în tot felul de activităţi, vor avea mai multă bună dispoziţie şi se vor hotăra să plece într-o călătorie sau să facă mai multe deplasări decât de obicei. Nu mai sunt statici sau extatici, nu mai sunt blocaţi în tot felul de proiecte care mai mult nu ies, nu mai rămân în casă în ideea că se odihnesc sau îşi refac energia pierdută.

Îndeletniciri intelectuale
Într-o altă ordine de idei, cei născuţi în zodia Berbecului sunt foarte dispuşi să înveţe, chiar sunt foarte dedicaţi acestui tip de viaţă şi activitate.
Citesc, repetă, scriu, îşi angajează un profesor, iau meditaţii, se înscriu la cursuri, dau examene sau fac tot felul de pregătiri intense în vederea susţinerii unor probe mai dificile. Prioritare acum sunt limbile străine sau o serie de activităţi care presupun specializări în domenii ţintite cum ar fi domeniul contractelor, al comerţului exterior, regimul hotelier, turistic sau tot ceea ce ţine de sporturile puternice, de sporturile agresive am spune de tipul box, fotbal sau anume discipline atletice care au nevoie de o îndelungă pregătire şi mai ales de căpuirea voinţei. Este un moment în care aceşti nativi fac faţă provocărilor, rezistă la stres şi nu îşi precupeţesc efortul.

Schimbări în carieră
Mulţi dintre cei născuţi în zodia berbecului, mă refer la cei tineri, îşi doresc o schimbare în carieră. Unii se gândesc să i-a drumul armelor, nu în sensul că să pună mâna pe arme, ci să se înscrie într-o formă de pregătire care să îi conducă spre o activitate ţintită de profesionist în armată. Alţii îşi doresc o carieră sportivă, alţii una juridică sau diplomatică. Sunt o serie de activităţi care trebuie să rezoneze şi cu ascendentul lor, cu întreaga zestre astrală, astfel încât pregătirile se desfăşoară pe planuri diferite, cu intensităţi diferite, dar se desfăşoară. O serie de persoane născute în zodia berbecului, probabil că din segmentul celor mai în vârstă, au o serie de preocupări legate de tot ceea ce ţine de regimul funerar cum ar fi cumpărarea unui loc de veci, construirea unui cavou, repararea unor obiective de la cimitir, poate chiar o înmormântare, parastase, acte, documente, moşteniri, împărţiri, tranzacţii, certuri la notariat sau împăcări la notariat ori în instanţă. Sunt o serie de detalii care au şi o conotaţie tranzacţională.


TAUR


Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului, casa a şaptea a parteneriatului devine foarte importantă. Este un moment în care se pun o serie de probleme, se discută o serie de chestiuni, se analizează, poate că se şi ajunge la o concluzie. Mai importantă decât această perioadă s-ar putea să fie răstimpul cuprins între 6, 7, eventual chiar 8 noiembrie, ceea ce depăşeşte spaţiul de analiză pe care ni l-am propus ceea ce înseamnă că această săptămână este una de pregătire, de aşteptare sau de apropiere uneori febrilă de o serie de evenimente.
Mă gândesc la ziua de 6 noiembrie când se va produce aspectul de lună nouă şi care va aduce o întorsătură sau un eveniment sau va puncta într-un chip special o relaţie partenerială ori contractuală. Abia după 6 noiembrie se poate vorbi de un accept, de o propunere, de o semnătură, de o înţelegere, de o negociere sau de o cântărire atentă a elementelor care ţin de orice fel de parteneriat. Rămâne o constantă importantă legată de prietenie dinamică astrală a săptămânii viitoare între casa a unsprezecea locuită de planetele din peşti şi casa a şaptea, se poate vorbi de o simbioză reală şi profitabilă pentru aceşti nativi.

Ajutor
Probabil că, undeva, există o intervenţie punem să îi spunem salutară sau salvatoare sau binevenită, echilibrantă pentru aceşti nativi. Ieşirea din pericol sau lumina pe care o văd ori trezirea la realitate pe care o vor suferi prin zguduirea la care vor ajunge printr-o opţiune clară prietenii ca formulă de salvare a acelui nativ din taur. Este ca şi cum l-ar lua de umeri, l-ar zgâlţâii şi i-ar spune trezeşte-te nu vezi? Aceasta este realitatea. Funcţia fundamentală de solidaritate, de prietenie, este acum importantă aş spune că este elementul cheie al acestei toamne.
Toate celelalte elemente care ţin de o conjunctură juridică provenind de la un Mercur în Săgetător în casă a opta care vorbeşte despre hârtii, acte, înscrisuri, justiţie sau temei juridic sau referire la un context care ţine de ordine, dreptate, normă, legi reglementare, este de natură să le dea acestor nativi în săptămâna viitoare şi un reper de conştiinţă sau un reper foarte fix. Aşa trebuie, aşa se procedează, altfel nu există soluţie şi variantă. Nu vor accepta nimic din ceea ce este sub lege, sub marginea legii sau ilegal, dimpotrivă se vor grăbi să intre într-o anume legalitate.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor se accentuează trăsăturile care s-au conturat încetul cu încetul ca o realitate în ultimele două săptămâni, legate de regimul muncii. Necazuri, provocări, tot felul de cuvinte nelalocul lor, acuzaţii, insinuări, instigări, tot felul de complicaţii, de cabale, tot felul de conjuraţii, tot felul de situaţii imposibile pe care le creează colegii, cu mai mult sau mai puţin caracter, de capul lor, din proprie iniţiativă sau instigaţi de cineva.
Nu o dată, cei născuţi în semnul Gemenilor suportă acum şi o serie de consecinţe ale unor iniţiative destul de nefericite pe care le-au avut cândva, cumva, nu neapărat anul acesta, poate că este vorba de o serie de cuvinte, de atitudini pe care le-au rostit sau pe care le-au trăit şi le-au exprimat cu doi, trei ani în urmă. E ceea ce se cheamă un soi de răzbunare sau de răfuială care se petrece acum în contul unor secvenţe de viaţă care aproape au ieşit din orizontul de gândire, din memoria lor sau din memoria afectivă.
Ei au uitat, au iertat, au trecut dar alţii nu au uitat şi nu au trecut peste acele momente şi acum încep să creeze nişte situaţii, poate chiar similare, în care îi pun pe aceea ca să vadă şi ei cam cum e când eşti atacat. Pe principiul după faptă şi răsplată, unii chiar vor trebui să se resemneze şi să înţeleagă că este vorba de un semn al sorţii, de un avertisment sau de o etapă necesară, de o penitenţă pe care trebuie să o trăiască.
Poate că nici ei nu au fost întotdeauna în formă, poate că nu au fost întotdeauna corecţi, poate că au exagerat şi au greşit, poate au fost neatenţi sau egoişti, indiferenţi ori superficiali şi au taxat cu prea multă uşurinţă, au judecat mult prea repede şi în necunoştinţă de cauză şi au aruncat vorbe la întâmplare care au usturat şi au durut. Iată că acum se întâmplă acest lucru şi uneori vor avea senzaţia că suferă gratuit, că sunt victime, că sunt obiectul unei nedreptăţi, că toată lumea se ţine de capul lor, că nu sunt lăsaţi în pace, că iată câtă nefericire este pe lume.

Nesuferiţi şi certăreţi
S-ar putea să fie o doză de exagerare sau de nedreptate şi abuz şi din partea acelora, s-ar putea să fie deplasat felul în care se exprimă sau disproporţionat felul în care se răzbună sau dau o replică dură unui comportament de altădată, dar ar trebui să ia în calcul o eroare, pe care poate că, într-un anume fel protectiv faţă de fiinţa lor, nu au disponibilitatea interioară să-l vadă şi să-l cântărească (...) că sunt întotdeauna buni, perfecţi, nu greşesc niciodată şi nu fac nimănui, niciodată nici cel mai mic rău. Este o formă de protecţie aceea de a nu vedea greşeala, că dacă văd greşeala trebuie să se certe, trebuie să sufere, trebuie să fie nemulţumiţi şi nu doresc acest lucru.
Acu să fim cinstiţi, ce om iubeşte o astfel de situaţie, ce om se simte bine într-o astfel de baie de nesiguranţă, de nemulţumire, şi resentimente, aşadar (...) şi măsură tot ceea ce se petrece la locul de muncă. Se poate vorbi, preajma datei de 6, 7 noiembrie, dar iarăşi depăşim contextul acestei săptămâni, de o anume instigare sau de situaţii imposibile menite să îi aducă în situaţii limită ca să îşi reformuleze atitudinea la locul de muncă. În această situaţie nu lăsaţi ca lucrurile să se amplifice, ca un conflict să se coacă de aşa natură, încât de săptămâna următoare să fie absolut imposibil să-l mai ţină sub control, conflictul, evenimentul sau necazul.

Probleme de sănătate
Apoi, ar trebui să reţineţi că aceeaşi casă a şasea, a sănătăţii, nu este deloc bine aspectată. Vă aduce veşti proaste, analize îngrijorătoare, discuţii destul de neplăcute, triste sau cu un conţinut, un potenţial de răsturnare a situaţiei. Vedeaţi altfel evoluţia unei boli, înţelegeaţi într-un anume fel o suferinţă trupească, dar iată că ceva, realitatea, analizele sau opinia unui medic, vine să dea peste cap această conduită. Întreaga atitudine faţă de corp, sănătate, boală, medicaţie, operaţie, tratament şi viitor se cam schimbă de pe urma acestei săptămâni şi a următoarei perioade, adică a întregii luni noiembrie. Dialogurile cu medicul sau cu mai mulţi medici este acum un factor important. Se ating secvenţe de viaţă dureroase, neplăcute, jenante sau penibile, umilitoare sau dureroase, ori toate la un loc unora n-o să le facă plăcere să mărturisească medicului ceva din viaţa lor care ar justifica o anume simptomatologie sau un diagnostic, ori chiar o boală reală. Poate că medicul doar bănuieşte ceva şi pune nişte întrebări de rutină, dar cu siguranţă mărturisirea trebuie făcută. Sau concluzia la care se ajunge de comun acord este una care nu aduce nici linişte şi nici calmul sufletesc.
Pentru alte persoane, chiar dacă nu este vorba de o afecţiune majoră şi este vorba de un lucru deja ştiut, diagnosticat clar, asupra căruia nu mai este nici un dubiu, se pot produce tot felul de situaţii stranii, nu neapărat că s-ar retracta diagnosticul, dar există o altă atitudine, o altă abordare. Apare un alt medic care spune ei, eu în această situaţie aş fi procedat cu totul altfel, eu văd lucrurile stând în acest fel din punct de vedere medical şi propun cu tare formulă din punct de vedere terapeutic, asta presupune o anume siguranţă sau o consolidare atât a diagnosticului, cât şi a deciziei finale.

Manevre medicale delicate
De aceea, poate să fie nevoie de incizii, de extrageri a unor substanţe sau ţesuturi din organism care să fie duse la laborator sau de manevre, de tipul biopsiilor, un pic mai complicate care presupun şi anesteziere, cicatrizare şi un risc de infecţie. Atenţie majoră la toate aceste manevre care se cheamă acum, cu un termen modern, invazive. Poate le amânaţi pentru altă perioadă, dacă este posibil aveţi răbdare încă trei săptămâni. Atenţie la tot contextul astral care poate să vă conducă spre reacţii disproporţionate faţă de medicamente, anestezice sau chiar banale tratamente, cum ar fi un unguent, o cremă, o loţiune sau un bandaj. Totul se poate transforma în ceva neprevăzut, totul poate să fie sursă de complicaţie, de infecţie şi de alarmă. Nu amplific, din punct de vedere astral, contextul, vă asigur că există şi alte lucruri pe care deocamdată nu le iau în calcul, nu le aprofundez sau nu le mai spun că să nu vă indispun în totalitate. Doar vă sugerez că este un moment dificil şi în special, femeile (...) trebuie să fie foarte atente cu întregul lor organism şi cu cele mai difuze, discrete şi voalate simptome, dacă este vorba de aparatul genital.
Inutil să mai insist dacă este vorba de femei care poartă o sarcină, atunci toate aceste mici trăiri care nu se consumă la nivel sufletesc, ci la nivel organic, trebuie să fie imediat aduse la cunoştinţă medicului. Subiectivismul de multe ori ne face să depăşim situaţii care din punct de vedere organic au un ecou şi un impact deosebit.


RAC


Pentru cei născuţi în semnul Racului, perioada cuprinsă între 30 octombrie şi 5 noiembrie ar trebui să fie una de graţie, extraordinară, spectaculoasă, incitantă şi armonică. Teoretic, adică aşa cum scrie în tratatele de astrologie, trigoanele regale pe care le realizează Soarele celor născuţi în zodia Racului cu planetele din Peşti şi cu planetele din Scorpion, care nu sunt puţine, ar trebui să dea un potenţial uriaş.
M-aş bucura să fie aşa şi până la un punct chiar aşa va fi, nu o spun ironic, dimpotrivă, o spun cu mulă nădejde în tot ceea ce pot să construiască nişte relaţii armonice, dar există şi câteva elemente care pot să destabilizeze chiar şi paradisul. În acest context se poate vorbi de o anume casa a cincea, a sentimentelor, marcată de un oarecare negativism. Chiar dacă sentimentele sunt acum intense, trăiesc la cote maxime poveşti de dragoste sau sentimentele nu ţin neapărat de o poveste trăită în doi, ci de alte tipuri de trăiri afective în care miza nu este neapărat iubita sau iubitul, ci alte persoane şi alte contexte, totuşi există un motiv de nemulţumire.

Aventuri şi relaţii bazate pe sentimente
Uneori sunt trişti, sunt melancolici, sunt speriaţi, sunt depresivi, sunt îngrijoraţi, sun egoişti, sunt lacrimogeni, sunt obositori, iată câte ipostaze pot să provoace chiar aceste planete care într-o relaţie de trigonocraţie, am spune chiar în exces, depăşesc măsura unui bine şi cum se zice în popor, de-atâta alb, a dat de negru. Aşa încât putem spune, parafrazând această vorbă înţeleaptă, că de-atâta fericire, au dat în tristeţe. La un moment dat pot să apară secvenţe care să le umbrească o dimineaţă fericită sau să le tulbure o seară minunată. Multe lucruri se pot consuma în intimitate.
Mai rămâne şi perioada care este cuprinsă între 6 şi 13 noiembrie care va consolida o serie de elemente care se întrezăresc în această perioadă. Pot să fie mici aventuri, simpatii sau alunecarea pe o pantă foarte certă a unei relaţii în doi. Din prietenie să se ajungă la dragoste, de la o simplă aventură să se ajungă la o relaţie consolidată, de la o atracţie sexuală să se ajungă la o obsesie, sau la o pasiune şi, în sfârşit, de la pasiunea şi relaţie să se pună problema, ei, aici e aici, nu a căsătoriei ci a unei relaţii de o altă natură, una superioară, una care să trimită cu gândul la nuntă în cer sau să trimită cu gândul la o întâlnire sufletească, la o regăsire karmică, la o reîntâlnire după nişte secole de absenţă şi de căutare.

Nevoie de luciditate
Unii îşi pot găsi jumătatea, dar acest lucru se face cu un transfer de informaţie, şi cu o implicare, dacă nu cumva cu o răscolire sufletească care dă acestei etape, dinamica unei furtuni. Furtuna este frumoasă, sigur, la cinematograf, în viaţa personală e de evitat. Din păcate, acest context vă trimite direct în prim planul unei aventuri pe care o trăiţi pe cont propriu. Idei, gânduri, forfotă, nedumerire, îndoială, stări de tranziţie între bine, foarte bine şi deloc bine. De aceea, nativii din semnul Racului ar trebui să se înarmeze cu un strop de luciditate, nu este momentul în care ei să fie în formă din punct de vedere cerebral, nu sunt nici lucizi, nici obiectivi, dimpotrivă, subiectivismul îi mănâncă. Sunt profund implicaţi în toate tipurile d trăiri, de judecăţi doar şi exclusiv cu inima. Este imposibil să-i chemi la raţiune pentru că ei vor glosa pe această coardă a sensibilităţii, a afectivităţii, a emotivităţii şi numai asta vor putea să spună, numai aşa vor putea reacţiona şi replicile lor vor fi de un unilateranism îngrijorător, ca şi cum altceva nu mai văd, altceva nu mai pot să trăiască, să gândească sau să dorească.
De aici este riscul de a trăi într-o singură dimensiune şi nu de a vedea întreaga complexitate a unui om sau a unei realităţi. Aproape nici nu mai putem spune nimic altceva important pentru săptămâna viitoare, pentru că aceste relaţii acaparează întreaga lor fiinţă. Există pentru alte persoane preocupări care nu se limitează la năsucul Getei şi la lungimea părului lui Marian. Sunt probleme care depăşesc această mică relaţie în doi, sau această mare şi frumoasă poveste de dragoste care poate fi trăită la orice fel de vârstă, în orice fel de context.

Suferinţă din singurătate
Se poate vorbi şi de o altă ipostază care, uneori capătă accente dramatice, şi anume, ipostaza singurătăţii. Uriaşa dorinţă de a găsi pe cineva, şi acela să nu vină niciodată, sau aceea, uriaşa dorinţă de a sfâşia această pânză de singurătate obsedantă, dureroasă, care transformă această perioadă într-o adevărată catastrofă afectivă. Cu cât este mai mare ofertă astrală, impactul astral, cu cât este mai mare zestrea şi disponibilitatea astrală, care îi sensibilizează, îi transformă într-o placă vibratilă, primesc tot şi prin ei trece întreaga vibraţie cerească, cu atât mai puţin, vine concretizarea şi materializarea. Şi atunci de la un orizont de aşteptare foarte sus, foarte înalt şi atât de bogat din punct de vedere astral, nu vine nimic, nu vine nimeni, nu se întâmplă nimic şi atunci se naşte o suferinţă uriaşă.
Spaima de singurătate, singurătatea este trăită acum la cote uriaşe, poate să dea depresii, drame şi de aici un întreg cortegiu care, exact aşa cum spuneam adineauri, de atâta alb dă de negru, adică de acea ipostază întunecată a sufletului şi a inimii care nu mai vede nicio ieşire, care nu mai vrea nici un fel de previziune, care nu mai crede în nimeni şi în nimic şi care nu mai crede nici măcar că se pot aduna şapte rânduri de trigoane regale ca să le meargă lor bine că este degeaba. Lor tot nu le merge bine.
Într-o astfel de situaţie discrepantă este nevoie de foarte multă înţelepciune pentru a se menţine un echilibru şi o conduită pentru a-şi desfăşura activitatea de fiecare zi într-un chip cât de cât eficient ca să nu-şi complice existenţa cu tot felul de erori sau tot felul de neatenţii costisitoare cel puţin de la locul de muncă. Dacă este vorba de locul de muncă, atunci deocamdată, merg bine, au spor, sunt harnici. Unii pot să facă deplasări în interes de serviciu, alţii pot chiar să părăsească ţara pentru a efectua o serie de deplasări menite fie să le rafineze mijloacele de exprimare profesională, fie chiar să rezolve o sarcină trasată de un şef.

LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului există foarte multe premize bune pentru desfăşurarea unor activităţi sportive, pentru succes, pentru antrenament, pentru alcătuirea unui organism cât mai în armonie de activităţi sau pretenţii.
Unele pot să fie pretenţii şcolare, altele pot să fie pretenţii profesionale, pretenţii sportive sau pretenţii artistice. Se pot valorifica, în felul acesta, într-un chip exemplar, calităţi native, însuşiri dobândite dar şlefuite şi o serie de particularităţi ale unei personalităţi armonioase, frumoase, care poate să marcheze puncte importante într-o competiţie, la un concurs sau pur şi simplu în activitatea şi viaţa de zi cu zi.

Probleme la domiciliu şi enervări
În sfârşit mai există destul de multe elemente astrale care să ne convingă pe noi că săptămâna viitoare pentru Lei există şi provocări mai puţin plăcute. Ele sunt legate de domiciliu, casă, locuinţă, spaţiu nu conjugal ci spaţiu de viaţă personală. Acesta poate să fie unul trăit în individualitate, pe cont propriu şi mai puţin într-un registru al parteneriatului. O serie de oameni sunt preocupaţi de casa lor, gospodăria lor, cuibul lor, bucătăria lor, confortul lor sau felul în care trăiesc grosso modo ori felul în care se raportează la un patrimoniu imobiliar ori funciar.
Bunul lor, casa lor, pământul lor, livada lor, pivniţa lor şi tot aşa. Pentru unele au destul de multe griji, îndoieli sau spaime, mai ales dacă este vorba de un litigiu ori de un proces în curs de desfăşurare. Alteori este vorba doar de nemulţumiri şi enervare, de dorinţa de a ameliora un spaţiu de viaţă, de a-l face confortabil sau de a-l aduce la un standard pe care şi-l doresc în funcţie de personalitatea lor la modă, strălucitor, exemplară şi de gust.
Ar mai fi de anticipat în această perioadă o serie de cheltuieli care vor fi făcute cu necesitate pentru probleme personale şi domestice şi o serie de drumuri scurte menite să pună la punct o serie de elemente care ţin de investiţie, de valorificarea unui bun, de semnarea unor contracte, de înţelegere cu un vecin, de parafare a unor mici afaceri care pot să le aducă ori să le consolideze un venit.


FECIOARA


Pe 2 şi 3 noiembrie, Luna traversează Fecioară, dându-le acestor nativi un sprijin deosebit. Sunt mai subtili, mai sensibili, mai blânzi, mai prietenoşi, mai înţelegători, mai cumsecade, mai preocupaţi de propria persoană şi de sufleţelul lor, decât de persoana altora şi interesele altora.
Dar, atenţie, zilele de 2 şi 3 noiembrie pot să vină şi cu destul de multă animozitate în ceea ce priveşte o relaţie partenerială. O serie de lucruri îi amărăsc, îi ustură, îi dor, îi nemulţumesc sau îi revoltă. Pot fi jigniţi sau chiar părăsiţi, pot să fie puşi într-o situaţie neplăcută (...) către partenerii de viaţă cu care trăiesc într-un soi de concubinaj, de înţelegere sau de prietenie amestecată cu sexualitatea şi cu dragostea, dar neoficializată la starea civilă.

Conflicte conjugale
Multe dintre relaţiile între soţi, de data aceasta e vorba de căsătoria pe bază de un act oficial la starea civilă, poate şi ea să treacă printr-o criză. Crizele conjugale se desfăşoară oarecum altfel pentru că ele, în această situaţie, au la bază vechi conflicte, nemulţumiri care trenează sau situaţii care nu mai pot fi tolerate şi care persistă nu de luni, ci de ani de zile. Într-o astfel de situaţie se poate vorbi de lehamite, de abuz, de refuz şi de limitarea capacităţii de cooperare cu o persoană care creează premizele, mai ales ale divorţului, decât ale împăcării.
De aici, ideea de părăsire a domiciliului conjugal, de partaj, de ameninţare, de scandal, de insulte sau de tot felul de şicane dintre cele mai grobiene. Este posibil ca o serie de persoane născute în zodia Fecioarei să aibă sentimentul că sunt victime şi se vor întreba ce are lumea cu ei, de ce este destinul lor aşa de negru şi de ce viaţa lor s-a complicat atât de tare.
Ei trăiesc departe de soţul sau soţia respectivă, nu mai au nimic în comun, decât ceartă, conflictul şi perspectiva unui divorţ. Într-o astfel de situaţie, această săptămână vine să le dea o anume disponibilitate accentuată către ceartă, către reproş, către revoltă, către mânie, către nemulţumirea exprimată verbal într-un chip pe care îl putem denumi, din punct de vedere stilistic, de-a dreptul artistic.

Răscolirea trecutului
Fac o adevărată operă de artă în a pune în scenă, în a dramatiza secvenţele de viaţă trecute. Ei întreabă, ei răspund, ei comentează, ei subliniază, ei aduc ironia şi contextul şi desfăşurarea este din punct de vedere stilistic, într-adevăr de maestru. Fiinţe, dotate cu spirit critic, persoanele născute în Fecioară pot să dea un adevărat spectacol, un adevărat recital, este adevărat un recital trist, mizerabil, cu spectatori puţini, doar celălalt care este obligat să tacă şi să asculte cascada de obiecţii, cascada de observaţii, de nemulţumiri, de reproşuri care la un moment dat ating o subtilitate de-a dreptul filosofică.
Nu o dată partenerii unor persoane născute în zodia Fecioarei vor fi uimite văzând ce capacitate de a diseca idei şi sentimente, de a sesiza nuanţe infinite şi îşi vor da seama că au stat lângă nişte persoane pe care nu le cunoşteau foarte bine. Acest spirit critic şi analitic, atâta observaţie şi atâta putere de analiză şi sinteză era departe de a sta în partenerul lor, până nu demult, ca fiind o caracteristică a acelora. S-ar putea ca unii să aibă o revelaţie, alţii să se sperie de forţa lor, mai ales o forţă mentală, intelectuală, alţii să se sperie (...) de caracter şi de capacitatea de a înmagazina atât de multă suferinţă şi observaţii negative, fără să fi fost prostite.
De aceea, conflictul cu o Fecioară se desfăşoară greoi, aceia au spor, au dreptate, au argumente şi aproape întotdeauna înving, cel puţin la nivelul oralităţii. La nivelul justiţiei şi la nivelul desfăşurării de forţe procesuale, lucrurile sunt mai complicate, au nevoie de timp şi teamă mi-e că, abia, sunt la început.


BALANŢĂ

Pe 4 şi pe 5 noiembrie luna tranzitează semnul Balanţei, dându-le acestor nativi multă linişte, pace interioară, calm, o serenitate îndelung aşteptată şi mult gustată. Simt nevoia să se izoleze, să se ocupe de propria persoană, să doarmă, să se bucure de deliciile unei reverii sau de bucuriile pe care le oferă muzica, o lectură, o plimbare, o meditaţie sau o discuţie cu o persoană agreabilă.
Următoarea  perioadă, cea care va începe cu 6 noiembrie, o să le aducă un anume zbucium financiar, nemulţumiri şi certuri, aşa încât este foarte bine să savureze din plin această tihnă, acest moment de respiro, pentru că după aceea vor fi solicitaţi din plin. Se pot gândi să facă o excursie sau o şi fac, pot să pună bazele unui drum în străinătate pe care să nu îl facă acum ci cândva, cumva, fie când Soarele va străbate semnul săgetătorului de Crăciun fie într-o perioadă...

Se pun la punct tranzacţii
Fac o serie de pregătiri în sensul unor documente privind banii sau chiar fac o serie de investiţii în vederea acestei deplasări în străinătate. Iau legătură cu străinii, fac conversaţii, pot primi scrisori, pot da faxuri, pot trimite acte, pot primi aprobări sau pot să facă un schimb intens de documente, acte, bunuri cu persoane apropiate, prieteni, vecini, colegi dar şi cu cei din familie.
La locul de muncă... lucrurile ar trebui să ţină de o reabilitare sau de o schimbare bănească dar atenţie, această săptămână încă nu este definitorie, cea care va veni va aduce nişte reglementări, nu toate mulţumitoare, cu privire la locul de muncă, la regimul..., la plăţi, taxe şi impozite.
Nu au cum să intervină, nu au cum să schimbe sau nu în această săptămână este momentul în care se desfăşoară grosul acestei activităţi care mobilizează casa a şasea într-un chip cu totul special. Înclin să cred că săptămâna cuprinsă între... şi 5 noiembrie este de natură să le dea acestor persoane născute în balanţă, cum spuneam la început, posibilitatea de a se odihni, de a se însănătoşii, de a uita amărăciunile, de a se însenina, de a se detaşa de conflicte, de a se ocupa de probleme... şi mai ales de a face proiecte, cum se zice cu un termen tautologic, de viitor.


SCORPION

Perioadă bună, intensă, interesantă, efervescentă, pentru cei născuţi în scorpion. Chiar dacă se află în mişcare aparent retrogradă planeta Venus rămâne un aliat chiar în proporţii restrânse, până pe 5 noiembrie, pentru că va continua să tranziteze semnul lor natal. Mercur îi transformă în nişte fiinţe subtile, deştepte, inteligente, oarecum versatile, mai bine zis adaptabile, care reuşesc să sesizeze din mers tot ceea ce este în avantajul lor, în interesul lor.
Unii pot să facă o serie de deplasări în străinătate, să călătorească. Nu este vorba de călătorii lungi sau de concedii ci este vorba de deplasări. Uneori poate fi vorba de mai multe deplasări în această săptămână, deplasări scurte de o zi două sau de drumuri cu mai multe opriri, cu popasuri diferite gen turneu sau circuit. De asemeni se anunţă posibilităţi speciale, nebănuite, uneori de domeniul surprizei, al banilor care vin într-o relaţie cu străinătatea. Bani din afară, de la rude, de la prieteni, din tranzacţii, din comerţ, din afaceri, din tot felul de plasamente sau din tot felul de evenimente unde intervine noţiunea de străin, străinătate, transfer, valută sau bani, bunuri, activităţi şi servicii ce ţin de un teritoriu de dincolo de graniţă.

Prietenii dar şi excese

Intensă rămâne casa a cincea a sentimentelor. Nu este o noutate, de mult timp, cei născuţi în semnul scorpionului, au probleme afective. Unii au parte de fericire, de aventură, de noutate, de senzaţii tari, mai ales bărbaţii sunt cuceritori şi aventuroşi, ţin să îşi manifeste întreaga lor sensibilitate şi senzualitate într-un chip cam risipit. Acum nu toată lumea este de acord cu stilul în care trăiesc unii dintre aceşti nativi zicându-se că prea colecţionează şi prea experimentează.
Alţii însă se vor bucura de vecinătatea, de apropierea, de prietenia sau chiar de pasiunea unei persoane născută în această zodie care poate să fie copleşitoare. Poate să fie satisfăcătoare, poate să aducă bucurie, poate să măgulească dar uneori s-ar putea să depăşească limitele suportabilităţii. Uneori scorpionii pot să îi sufoce pe cei dragi cu atenţie, cu prezenţa lor sau cu exigenţele lor.

Exigenţă
Aici se pun o serie de probleme care presupun pe de o parte pedagogie, atitudine şi înţelegere a psihismului celui mic. Lucrurile nu trebuie să fie minimalizate şi cei mici au trăirile lor, universul lor, care este de o mare bogăţie şi care nu prea seamănă cu universul adulţilor. De aceea o fire drastică, o autoritate exercitată tăios şi despotic s-ar putea să nu fie calea indicată pentru a ajunge la inima copilului, pentru a rezolva problemele copilului său pentru a crea premizele unei afecţiuni real, ba mai mult cred că această etapă este din punct de vedere astral o piatră de încercare.
Îi pune pe cei născuţi în Scorpion, mai ales în ipostaza de mamă, mai puţin sunt afectaţi taţii, de a-şi revizui întreaga conduită, atitudinea, metodele de educaţie şi chipul de a dialoga. E nevoie de mai multă subtilitate, de înţelegere, de pliere şi de aprofundare a unor chestiuni pe lângă care au trecut cu indiferenţă sau pe care le-au minimalizat, le-au anihilat, le-au spulberat, zicând că priorităţile lor trebuie să fie neapărat şi priorităţile copiilor.
Apoi este vorba de o altă ipostază, mă refer tot la femei, tot la noţiunea de mamă, dar de data aceasta este vorba de procreere. Nu ştiu dacă este momentul chiar cel mai fericit pentru a concepe un copil, cu siguranţă naşterea este una binevenită, este bine aspectată, ea devine din ce în ce mai frumoasă spre sfârşitul acestei săptămâni, dar se poate asocia cu un risc major. Atenţie mare la toate persoanele care optează să nască prin cezariană. Sfatul meu, care sunt împotriva cezarienelor, este să calculeze de mai multe ori şi dacă se poate să evite această formulă. Naşterea pe cale naturală este mai sigură şi este mai benefică pentru făt.


SĂGETĂTOR

Săgetătorii ar trebui să fie în formă, energici, veseli, implicaţi, optimişti, motivaţi şi fără odihnă. Este un context în care ei pot să fie foarte eficienţi pentru că abordează pieptiş, fără stres, fără intimidare, fără trac, o serie de probleme majore ale existenţei lor, cum ar fi examenele, rezolvarea unor conflicte, opţiuni fundamentale profesionale, schimbarea meseriei sau lărgirea universului de cunoaştere.
Dacă este vorba de procesele pedagogice, de şcoală, de învăţătură, de rafinarea cunoaşterii, de acumulare, atunci se poate vorbi de un moment de excelenţă prin subtilitate şi printr-o anume performanţă.
Este momentul când aceşti nativi se regrupează cu toate calităţile lor, se izolează de toate provocările şi tentaţiile din exterior şi se concentrează pe un subiect, un examen, un obiect de studiu, o carte, un autor sau lucrare scrisă pe care trebuie să o realizeze într-un anume timp. Deadline-ul este de partea lor pentru că reuşesc chiar să termine înaintea termenului limită o serie de lucrări de laborator, de teze, de comunicări sau de documente ştiinţifice.

Probleme sau false probleme
Pentru cei care au depăşit momentul examenelor şi al pregătirii profesionale, se pot ridica o serie de probleme legate de casă, locuinţă, dar ele nu sunt nişte probleme neplăcute, ci mai mult sunt mici probleme rezolvabile sau nişte false probleme. Îşi fac griji degeaba, mai mult este vorba de o preocupare melioristă. De la bine, ei doresc să fie şi mai bine în casa lor, mai frumos, mai elegant, mai confortabil, mai modern, mai nou, mai utilat, mai economic.
Totul să le dea o senzaţie de protecţie şi de siguranţă, ori chiar de orgoliu, să fie mândrii de interiorul lor, de casa lor, de performanţa pe care întreaga lor gospodărie le-o oferă. Este momentul unei activităţi cerebrale deosebite şi, chiar dacă ei sunt foarte activi din punct de vedere fizic, şi sunt prezenţi într-o serie de activităţi exterioare, asta nu înseamnă că se risipesc în petreceri, în chefuri, în excursii gratuite sau în tot felul de activităţi care le macină timpul şi nu le oferă nici un progres şi nicio satisfacţie.
Dimpotrivă, ei se dedau unor meditaţii profunde, sunt însetaţi de cunoaştere şi, mai ales, de cunoaşterea propriei persoane, a limitelor, a performanţelor sau a detaliilor care îi caracterizează. Este momentul autocunoaşterii, al retrospecţiei, al analizei şi nu o dată vor pune mâna pe carte, pe un tratat de psihologie sau, de ce nu, de astrologie pentru a se defini mai bine pe sine, pentru a-şi identifica vulnerabilităţile sau abilităţile, pentru a le corija pe unele şi pentru a le dezvolta pe celelalte în aşa fel încât să atingă succesul şi pragul unei notorietăţi pe care şi-o doresc din plin. Este de altfel şi momentul în care apelează la prieteni mult mai în vârstă decât ei, sau performanţi, sau cu experienţă, ori cu notorietate, care pot să le aducă dintr-o perspectivă obiectivă şi lucidă cele mai interesante şi utile observaţii asupra persoanei lor în devenire.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în Capricorn se ridică o problemă majoră săptămâna aceasta şi, ca un ecou sau în continuare, săptămânile ce urmează. Este vorba de casa prieteniei. Aici, atenţie, lucrurile sunt destul de speciale, ţin de destin, dar ţin şi de o consecinţă a unor lucruri pe care ei le-au provocat. Totul este o înlănţuire logică a ceea ce au creat, au provocat, au determinat şi poate nu au reuşit să ţină sub control. Este vorba de foarte multă trădare, este vorba de destul de multă lipsă de solidaritate si prietenie pe care o văd, o identifică şi o trăiesc cu foarte multă amărăciune.
Au o senzaţie si, îmi pare rău să o spun, nu este deloc subiectivă sau falsă de părăsire. Au senzaţia că toată lumea i-a abandonat, că le-a întors spatele şi că au rămas cu propriile forţe, cu universul lor de viaţă într-un fel care nu le face deloc plăcere. Se uită în jur şi îşi spun nu mai am pe cine să ma bazez, nu mai ştiu în cine să cred şi la cine să apelez.
Această senzaţie de părăsire, de pustiu, este trăită din plin, dar este trăită şi într-un fel, aş spune, poate cuvântul e prea pretenţios, filozofic. Ei mai mult meditează asupra condiţiei umane precare, asupra calităţii sufleteşti a celor pe care i-au crezut alături de ei. Văd foarte multă nemernicie, văd falsitate, văd trădare, văd ticăloşie, văd jocurile duble, văd interesele meschine, văd egoismul exacerbat care s-a menţinut în jurul lor ca o falsă ipostază a unei societăţi ce îi preţuia si pe care ei s-au bazat. Înţeleg că doar interesul i-a mânat pe toţi cei care i-au frecventat, cu care au vorbit, cu care au petrecut sau cu care au convieţuit destul de mult timp.

Amestecul familiei
În acest context al prieteniei, lucrurile sunt uşor amestecate, intră şi rudele, sau există o serie de sentimente aproape ca de rudenie proiectate pe o serie de prieteni, cum se zice către un prieten sau o prietenă, am ţinut la tine ca la un frate, ca la o soră şi iată ce a ieşit. De aşa natură încât au senzaţia că sunt văduviţi de ceva ce lor le trebuia, le-a aparţinut şi li se cuvenea. Acum, felul în care cântăresc oamenii în acest moment de mare cumpănă este marcat de vârstă, de educaţie, de subiectivism, si de întreaga lor experienţă de viaţă.
Unii pot să facă foarte mult caz, să facă o dramă, să se îmbolnăvească de supărare, alţii pot să păstreze măsura lucrurilor şi a realităţii şi să cântărească cu foarte multă obiectivitate, aş spune chiar farmaceutic, să lăcrimeze destul de puţin, să suspine destul de rar, dar să tragă concluzii destul de drastice.
Oricum, această săptămână şi următoarele săptămâni, adică aproape întreaga luna noiembrie, este în măsură să le dea lor o anume răsturnare de existenţă în şi prin ceilalţi. Nu ei înşişi, nu prin ceea ce au făcut ei, este menit să li se schimbe viaţa, ci prin ceea ce au crezut şi au investit în cei apropiaţi lor.

Săptămână prielnică celor care călătoresc
Un context benefic pentru ei este plecarea din ţară, o călătorie în străinătate, o izolare de acest moment nefast şi mai ales o vindecare a rănilor provocate de aceste traume sufleteşti prin despărţirea de prieteni, de colegi, de parteneri sau de tovarăsi de drum lângă care au stat o perioadă de timp. Străinătatea vindecă, depărtarea îi face să uite şi ameliorează ori atenuează acest impact nefericit.
Le oferă orizonturi noi, le oferă satisfacţii noi, bucurii, contextul în care pot să-şi valorifice o serie de calităţi şi să-şi aprofundeze alte trăiri, unele infinit mai bune. De aceea, beneficiul călătoriei şi al plecării din ţară, în măsura în care îşi pot permite acest lucru din punct de vedere financiar, este leac sigur şi aş spune că este şi unicul leac. Pe de altă parte, ar trebui să reţinem că întreaga săptămână, chiar şi fără animozităţi, trădări sau schimbări de relaţii amicale aduce un potenţial major de pericol şi legat de casa comunicării.

Experienţa tăcerii
Ar trebui să nu mai vorbească atât de mult despre ei, ar trebui să nu mai povestească ce li se întâmplă, ce cred şi ce simt oricui, ar trebui să nu se mărturisească aproape deloc nimănui, ar trebui să fie tăcuţi ca nişte peşti şi circumspecţi, aş spune să facă experienţa ascunzişului, să trăiască ca şi cum nu mai doresc să vadă prea multă lume şi, cu siguranţă, nu mai doresc să comunice. Experienţa tăcerii este binevenită, latinii aveau o vorbă tăcerea e de aur şi nu văd de ce nu ar face o astfel de experienţă, sau de ce nu ar aborda o astfel de atitudine acum şi în săptămânile următoare. Cu siguranţă, nu vor pierde nimic, cu siguranţă nu greşesc, si cu certitudine concluzia pe care o vor avea după câteva săptămâni de tăcere şi discreţie va fi una spectaculoasă pentru universul lor interior.


VĂRSĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului se ridică o problemă specială legată de carieră, nume, renumere, ascensiune, recunoaştere, afirmare, preţuire, premiere sau toate celelalte ipoteze cum ar fi contestarea autorităţii, punerea în discuţie a legitimităţii, a funcţiei sau a unei decizii, o anume discreditare sau tendinţă de recuperarea a unor secvenţe neplăcute din viaţa acestor nativi menite să le mai taie din aripi.
Există un potenţial uriaş din punct de vedere astral pentru aceste persoane de a se afirma dar există şi partea reversibilă. Rezistenţa, opoziţia, sancţiunea, pedepsirea, negarea, persiflarea sau coalizarea unora împotriva câte unei persoane născute în semnul vărsătorului.
Săptămâna aceasta încă nu este dintre cele mai categorice. Urmează ca după 6 noiembrie să se concretizeze într-un anume fel. Tot ceea ce am spus eu. Să se vadă într-un chip care nu mai poate să fie nici răstălmăcit, nici ascuns ori mascat sub bune intenţii şi false sentimente nobile, ceea ce este de fapt o uriaşă dorinţă de blocare şi baricadare a unei persoane născută în Vărsător.
Cu cât Vărsătorul este mai important, funcţia este mai mare, imaginea este mai publică, valoarea este esenţială sau ascensiunea lui începe să fie spectaculoasă şi ambiţia lui este uriaşă cu atât acest context astral se verifică şi se valorifică mai puternic, mai intens, mai determinant.

Ambiţiile determinate de contextual astral
Cu cât omul este mai modest ori chiar a ieşit din activitate, cu cât omul are ambiţii mai mici sau nu mai are nici o ambiţie, alta decât să fie sănătos şi să îşi trăiască anii de pensie, cu atât acest context astral este mai şubred şi poate să nu se manifeste, atenţie, chiar deloc, ceea ce nu înseamnă că din punct de vedere astrologic el nu există ca potenţial şi ceea ce iarăşi nu înseamnă că dacă noi am vorbit până acum şi am afirmat o astfel de idee, faptul că nu se vede, nu se întâmplă nimic, a fost o ipoteză astrologică strâmbă, prostă sau trasă pe baza unei neînţelegeri a realităţii ci doar că nu şi-a găsit terenul de aplicare necesar.
Aşa încât vom avea Vărsător şi Vărsător, fiecare cu capacitatea de a rezona în faţa acestui context astral. Mai bine sau mai rău, mai mult sau mai puţin, deloc ori în totalitate.
De aici se nasc şi o serie de consecinţe financiare pentru că cei lezaţi în funcţie sunt şi cei ameninţaţi să piardă nişte bani. Se mai pune problema, nu ea foarte corectă sau elegantă, şi anume aceea de a oferi nişte bani. Nu spun servicii spun chiar bani.

Bani cash în bună regulă care sunt meniţi să atenueze nişte nemulţumiri, să cumpere nişte conştiinţe ori să abată atenţia unor persoane al căror caracter este alunecos şi pe deplin interesat din punct de vedere material. Se mai scapă în felul acesta de câte un turnător, un trădător, un detractor sau un duşman declarat.


PEŞTI


Pentru cei născuţi în semnul Peştilor, ca şi pentru cei născuţi în Rac sau în Scorpion, săptămâna viitoare ar trebui să fie bogată în fluxuri pentru că este vorba de două semne de apă bogat aspectate de planete care crează tot felul de premize.
Pentru Peşti premisele sunt unele filozofice, religioase, culturale, vocaţionale, artistice, care ţin de ideal, de conştiinţă, de cunoaştere, de aspiraţie, de năzuinţe spre o serie de forme de viaţă, de valori sau de contacte umane care să înnobileze şi care să le permită o anume ascensiune spirituală.

Sufletul e pus la treabă
O serie de activităţi şi evenimente care se petrec la nivelul interiorităţii, al sufletului, lucruri care, poate că, pe o serie de persoane născute în acest semn zodiacal, nici nu le interesează, nici nu le încântă şi le şi plictisesc. Vor spune că nu pentru asta ascultă o previziune astrală dar, din păcate pentru aceste persoane, nu există suficiente informaţii, suficiente contexte, care să ne permită  nouă să lansăm o serie de previziuni care să vorbească despre bani, slujbă, faliment, proces câştigat sau cine ştie ce avantaje personale care vin de la copii, de la familie ori de la soţ şi soţie.
Premisele săptămânii viitoare îi privesc mai ales pe cei care doresc să trăiască într-o dimensiune subtilă, pe cei care fac exerciţii spirituale, care se întăresc la capitolul voinţă şi caracter, care se distanţează de vulgaritate, de contingent, care se desprinde de materialitate, care încearcă să dea mai timid sau cu mai multă experienţă din ipoteticele aripi pentru a se înălţa ca unicar, uneori ca o pasăre măiastră care nu cunoaşte căderea şi pierderea, paguba şi suferinţa.
Depinde de vârstă, depinde de destin, depinde de contractul divin pe care l-au făcut când s-au născut, depinde ce au dorit să facă şi la ce s-au angajat şi depinde ce au acceptat să piardă încă de la început, încă din momentul în care s-au hotărât să  se materializeze şi să se transforme în fiinţă umană. Într-un astfel de momente ezoterismul şi să îi spunem dimensiunea supranaturală, nu paranormală, începe să devină dominantă.

Extrasenzoriali
Au indicaţii, intuiţii, au premoniţii, au telepatii, au vise speciale, trăiesc într-o realitate a dublului astral, trăiesc într-o realitate în care pot să perceapă o serie de influxuri care le sunt rostite de către îngeri, ghizi sau de către oameni concret pe pământ care sunt purtători de mesaje de maximă importanţă.

Dacă este aşa atunci aceşti peşti sunt salvaţi şi pot să găsească soluţii practice şi pentru chestiunile cotidiene. Când începi să le rezolvi pe cele superioare, cele inferioare cum ar fi să faci bani pentru a plăti o datorie încep să devină fleacuri. Cei care cunosc această experienţă mă înţeleg şi ştiu că am dreptate, ştiu la ce mă refer. Alţii au senzaţia că între domeniul superior spiritual şi cel pragmatic există o diferenţă foarte mare şi pierdere de timp cu primul registru care nu aduce bani ba chiar aduce pierdere de timp.
Este de fapt eroare în care unii trăiesc dar să sperăm că acest context astral îi va face şi pe cei din urmă să rezoneze, să înţeleagă ceva, să se deştepte, să întrezărească şi să accepte ideea că totuşi evoluţia personală este cea care permite omului, individului de rând, să îşi depăşească condiţia.
Au foarte mult guess de la Marte, este o planetă care îi împinge să fie, să facă, să acţioneze, să vorbească, să decidă, să hotărască, să se implice, să nu cedeze, să nu renunţe, să nu abandoneze, să nu se lase manipulat, să nu se lase duşi de vânt, să nu se lase purtaţi de colo colo de un destin fals, străin sau construit de alţii.

Turnură

Este un moment bun până una alta, este un moment în care o serie de preocupări legate de un echilibru financiar şi apoi de o serie de evenimente care pot să îi transforme începând cu ziua de 5 noiembrie în nişte fiinţe dintre cele mai subtile uneori frumoase, spectaculoase dar într-o anume ipostază transparente ca un spectru.
Această ipostază poate să fie valorificată din plin de către toţi cei născuţi în zodia peştilor care desfăşoară activităţi artistice, teatrale, muzicale, plastice sau care acţionează şi decid, vorbesc, rostesc şi construiesc într-un domeniu al justiţiei, al pedagogiei, al psihologiei, al psihiatriei şi al medicinei alternative.


COMPLET PE evz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
261

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
112

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...